Kurti o zadržavanju Rade Trajković: Srpski autokratski režim grubo krši ljudska prava kosovskih Srba 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Aljbin Kurti smatra da je zadržavanje srpske političarke Rade Trajković na prelazu Merdare grubo kršenje ljudskih prava i tipična odmazda nad kosovskim Srbima.

Kurti je reagovo  na svom Tviter nalogu na kojem je napisao da srpski autokratski režim da po drugi put ove nedelje zadržava Trajković.

On je napisao: „Desetočasovni granični pritovr od strane srpskog autokratskog režima dr Rade Trajković, savetnice kosovskog ministra Nenada Rašića i dijabetičarke, po drugi put ove nedelje, je grubo kršenje ljudskih prava i tipična odmazda nad kosovskim Srbima koji poštuju zakon. @StateEUR @JosepBorrellF @MiroslavLajcak“.

Trajković mu se na Tviteru zahvalila za ove reči.

Podsetimo, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica Nenada Rašića, ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković, od sinoć u 19 i 30 sati čeka na administrativnom prelazu Merdare pošto joj je onemogućeno da se vrati u Srbiju.

jbin Kurti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari