Šapić: Sigurno neću otvoriti "Europrajd", ali ću otvoriti manifestaciju "Dan porodice" 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da sigurno neće otvoriti manifestaciju „Europrajd“ (Europride) i da neće podići zastavu ispred Skupštine grada, nakon što su ga organizatori tog događaja pozvali, ali je najavio da će otvoriti manifestaciju „Dan porodice“, koja će biti organizovana pod pokroviteljstvom grada.

„Da li sam ja sad najsrećniji na tu temu, to sad nije ni važno. Ono što je bitno je da pokažemo da smo mi grad otvoren za sve ljude, nadam se da će da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obaveze kao domaćini tog događaja“, rekao je Šapić novinarima u Skupštini grada.

Naglasio je da je to velika manifestacija, jer je Beograd domaćin celoj Evropi, ali da će se tom temom više baviti njegova zamenica Vesna Vidović, koja učestvuje u sastancima organizacije.

Kako je kazao, za njega lično postoje mnoge druge manifestacije koje će otvoriti i najavio da će kandidovati manifestaciju „Dan porodice“, koja se obeležava 15. maja i čiji će grad biti pokrovitelj.

„To će biti manifestacija koju ću ja da otvorim, to će biti manifestacija u kojoj ću ja da učestvujem“, kazao je gradonačelnik.

Istakao je da je „grad Beograd slobodan grad“ i ponovio je da se nada da će sve proći u najboljem mogućem redu sa „Europrajdom“.

„Slobodan kao što je uvek i bio i otvoren za sve ljude svih nacija, vera, seksualnog opredeljenja različitog i bilo kog drugog, ali ja to predvoditi neću naravno“, naglasio je Šapić.

Koordinator „EuroPrajda 2022“ Goran Miletić izjavio je ranije da se očekuje da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvori „Europrajd“ u Beogradu i podigne glavnu zastavu ispred Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari