Saša Janković uputio otvoreno pismo Vučiću

Ostavite komentar


  1. razmna poruka, ali sumnjam da će naići na normalan odgovor! Voleo bih da nisam u pravu:::

    1. Sve, sve, al sto mu se obraca sa Ti, jel su to oni zajedno ovce cuvali….

      1. Povracemi se od ovog pisma. Pomislih daj da procitam mozda nesto normalno i korisno. Meni takav zastitnik gradjana ne treba. Uzas ko nam sve muti mozak a kao obrazovani su….

        1. Pa Gordana ako ti se povraća povraćaj. Niko ti ne brani. Ali da nemaš pravo-nemaš. Pročitaj nekoliko puta i, ako ne shvatiš, onda stobom nešto nije u redu. odnosno ne razmišljaš svojom glavom. Pišeš kako ti je neko naredio.

          1. A ko si ti da ocenjujes bilo ciji komentar. Znaci ako se nekome ne svidja sta ovaj iskompromitovani tip laprda, on pise po necijem diktatu. Po cijem diktatu ti pises. Kakva bre tehnicka vlads i koministri. Izbori ce biti, narod ce reci svoje i to po izbornom zakonu koji ste vi doneli. Bilo koji i. bilo kakav zakon da se primeni Vucic ce pobediti jer je vise uradio za Srbiju nego svi Milosevic, Kostunics i Tadic zajedno. A to sto hocete vlast na silu, e nece moci. Ovom narodu dosta je lopova.

          2. KOLIKO TREBA BITI LSAKAĆEN, KAO ČOVEK, DA BUDEŠ BOT!!! ČAK DO GE NERE DA NEMAŠ NI GRAM MOZGA DA SHVATIŠ PORUKU KOJA JE DOBRONAMERNA, NI MALO POLITIČKA, PLUS DA PLJUJEŠ PO NEKOME SAMO ZATO ŠTO NIJE NAPISAO „vaše visočanstvo predsedniče“. SA ČIME VAS HRANE, KAD STE TOLIKE POMIJE OD NAKAZA. ŠTA JE GIRE: BITI NEČOVEK ILI BOT. ODGOVOR: BOT.

        1. Toliko nemocna opozicija, bez ideja, razjedinjena. Ne znam sta hoce. Cak ni protivnici sns nisu za njih. Smarate sve

      2. Svojevremeno je pre drugog svetskog rata predsednik Vlade Nikola Pašić trebao nešto sramno da potpiše što su stranci tražili, on je odbio.
        Pitali su ga zašto neko mora potpisati ako ti nećeš. On je već bio u godinama dubokoj starosti i njegov odgovor je bio sledeći: ,, Neću da mi sutra pišaju po grobu „.
        Eto to ovi Radikali na vlasti nerazumeju uslad nedostatka časti..

      3. Ovo pismo ni ja nisam hteo da procitam a ne da ce citati predsednik pa makar se on zvao i Vucic. Jankovic nije bitan bio ni kao zastitnik gradjana sa najvecom platom u Srbiji i sta sad pokusava.Kakav bre gradjanski rat sta lupetas.

      4. Bojim se da nisu ovce cuvali, al pare jesu delili.
        Pojavio se pred izbore po nalogu mesije.

      5. Poštovani, svevišnjem Bogu se u molitvama obraćamo sa „TI“ pa zašto bi se ikome obraćali sa VI.
        „Još u doba starih država, koje istorija pamti, recimo Egipat, vladar je vladao kao reprezent boga, božanstva. Kada se neko obrati vladaru, koji je samo komunikacioni kanal prema glavnom božanstvu, obraća se u množini: vladaru i bogu.“ Ti mu se obraćaju sa „Vi“

      1. Jankovicu, kad osvojis mandate na izborima, onda razgovaras o eventualnom ucescu u vlasti. A i da se uvaze tvoji predlozi, opet ne bi osvojili vise od 15%. Moja piruka tebi i takvima je da izvadite glavu iz peska i da se osvestite.

        1. Pa zar nije tvoj gradjevinski ortak sramatlija bio na sastanku opozicije sa predsednikom

      1. izmedju 700 hiljada parazita i ovih ostalih 6 miliona koji zaradjuju za te parazite,seronjo izdajnicki

    2. Slušajući izjave i nastupe ovog čoveka, još dok je bio naš „zaštitnik“, stičem utisak da iza ovih „razumnih poruka“ stoji jedna mnogo nerazumna ličnost?! Mislim da ponašanje ovoga čoveka permanentno „leluja“ na onoj liniji koja predstavlja granicu razumnog i nerazumnog. Vi, kao i veliki broj diskutanata, verovatno, mrzite Vučića pa vam, zbog toga, i nejnerazumniji predlozi izgledaju „razumno“.

    3. Zar neko normalan misli da ce trenutna vlast saslusati bilo cije argumente? Pa tek sada su u fazi svoje najvece histericne euforije!

    4. Jankovicu malo bi para i da upropastite ono sto se iole pocelo popravljati iza vase pljackaske vladavine…

    1. E moj Saša,gde je sada ljubav naša hshahaha.Sašino je pismo ko ga čita kao ono „psi laju karavani prolaze“

    2. A, kome da odgovori?Ovome?Pa, neka ovaj prvo odgovori ko je ’90. ubio Predraga Gojkovića-“Cuneta“.

      1. Ne znam, ali znam ko je bio Ministar informisanja, kad su ubili Slavka Ćuruviju i ko je bio Presednik Srbije, kad su ubili, mučki, sa leđa Olivera Ivanovića, a predpostavljam da ti odobravaš oba događaja, takav ti je „mentalni sklop“!

        1. „AlexKg“, a je l’ Ćuruvija ubijen u nečijem stanu?Oliver Ivanović?Pogledaj snimak kad su četri jahača Apokalipse išli da ostave venac ispred Pinka.Pogledaj im ponašanje

  2. Kod Vucica ne postoji zelja za mirnodopskom komunikacijom sa opozicijom. On ne zeli razgovore da vodi na istoj razini, on mora da bude taj koji ce da govori a ostali da slusaju, u tome jeste njegov problem. Nije ni cudo sto skriva deo svoje istorije kada je huskao na mrznju i o tome uopste ne prica.

  3. Saša, pišeš ovakvo pismo iako unapred znaš odgovor. Mnogo je uloženo u ovakvo stanje i ovo je poslednja faza scenarija koji se dugo priprema. Zakasnelo pismo koje se ne bi ni pisalo da ovde žive dobronamerni političari.

  4. Bravo, pristojno i korektno.
    Najbolji student PF je dugo u amneziji, dakle DIJALOG GLUVIH.

    1. Najbolji student, a studirao 6 godina. Pa i Toma diploma je krace studirao, pa vidite ko je najbolji.

      1. Ne verujem da Sasino pismo nije iskreno. Mada ne znam dali ima dobar uvid u realne kapacitete politicara koji se, svako na svoj nacin, bore u izbornoj trci. Obeshrabruje to sto opozocija nema principe pa deo prihvata AV uslove a deo u bojkotu je potpuno nesinhronizovan osim u nameri da se izbore za korektne i neophodne ravnopravne uslove sa nsn- sovcima. Svi se vec dugo vidjamo, manje vise poznajemo a bojim se da je to jos jedan „voz“ samo se ne zna koji mu je pravac!

      2. Najbolji student koji je propustio da polozi ni manje ni vise ustavno pravo jer po clanu 115 Ustava Srbije Predsednik republike ne moze u isto vreme da ima jos neku funkciju a on je istovremeno i predsednik SNS-a, Predsednik vlade, setimo se kako je izbegao straj stedisa u svajcarcima i smenu sa vlasti dajuci 100 milione evra narodnih para, pa 140 milione evra kosta strajk taksista kojima kupuje nova kola i daje po 8.000 evra opet narodnih para samo da po svaku cenu ostane sto duze na vlasti. On je i Vhovni sudija koji odlucuje o zivotu i smrti gradjana i malo ko zna da svakog dana po izvestajima Instituta Batut u Srbiji umre 150 lica od bolesti srca i 60 od kancera a od korone za skoro 2 meseca manje od 200 uz oko 9.000 obolelih od 7,7 miliona gradjana Srbije i onih 400.000 koji s se vratili iz inostranstva.

  5. Ništa njemu ne vredi pisati. On je jedna neodgovorna osoba koja samo misli o svojoj ličnoj koristi. Bolesno voli vlast, i tu nema ni pomoći ni leka. Njemu najbolje pristaje nadimak iz mladosti.

    1. Kao da svi drugi vode računa o drugima. I AV se ponaša po onome: Ne laje kera sela radi nego sebe radi!

  6. E moj Sasa, kasno je za ovo. Nazalost i sam si tome doprineo, ali se otelo. Nek nam je bog u pomoci, pravi ako postoji.

    1. Saša ovom stanju ništa nije doprineo, nije on huškao ljude jedne na druge.

    2. Ne vidim kako je Sasa ovome doprineo. Srbija, jednostavno, nije umela da ceni jezik razuma. Prigovarali su mu da nema harizmu, da nije vodja, da se obraca samo krugu dvojke, da ga glasaci ne razumeju i slicno. Pitam se kako bi sve izgledalo da je on, kojim cudom, izabran za predsednika.

      1. Ovde se traže i najbolje prolaze prostaci, bahati, agresivci, primitivci, glupaci, kriminalci! Nema šanse da se čuje neko normalan i kulturan.

    3. Zasto da nam bude bog u pomoci
      Pimognimo sami sebi nista lakse od toga
      Na izbore i menjajmo vlast

  7. Naivac popriličan ovaj Janković.
    Kao da se probudio u recimo Danskoj.

    Elementarnu stvar gospodin prvi zaštitnik građana ne razume.

    Nema Vučiću i njegovoj okolini nazad.

    On jednostavno vlast ne može da pusti.
    Kad bi se to desilo, da neko drugi preuzme poluge vlasti,, sve bi isplivalo, sve se razotkrilo, da se 2012-18 odvijala krađa epohalnih razmera, potpuna nedemokratičnost, apsolutne laži i prevare.

    Vučić će se boriti do zadnje glave. Tuđe.
    Ne bi li spasio svoju.

    A ti Saša Jankoviću nastavi i dalje da zabijaš glavu u pesak.

    1. Slažem se da ovi kradu, kao uostalom i svaka vlast. Ipak, mislim da manje kradu nego prethodni. Kako drugačije objasniti da su nam svi ekonomski pokazatelji neuporedivo bolji nego što su bili 2012? Iskreno, ni jedan političar mi nije simpatičan i najviše bih voleo kada bi kod nas bilo kao u skandinavskim zemljama, tj. da ni ne znamo imena političara. Zato više volim da gledam stvari iskazane kroz brojke. Uz to, siguran sam da će Vučić i dalje koristiti medije ne bi li pobedio na izborima. Ali sam siguran i da će prepustiti vlast ako izgubi. Nije on glup da ne bi video kako završavaju oni koji urade suprotno. Ne da nije glup, već je pokazao da je pametniji od ostalih političara u našoj zemlji, što ne znači da je i bolji. Ako mene pitate, trenutno nemamo ni jednog iole pristojnog političara.

      1. Kada je o brojkama rec one su neumoljive. Po izvrstaju DRI – Drzavne revizorske institucije Vuciceva vlada je samo 2016.g. potrosila nepravilno oko 743 milijardi dinara ili oko 6,3 milijardi evra a onda je to nastavila Brnabicka 2017.g. sa 217 milijardi dinara ili oko 1,8 milijardi evra nepravilno – pokradeno za platei razne drugr mahinacije para iz budzeta a posto je DRI drzavna institucija nije nemoguce da su te cifre i zantno vece. Uostalom od kada je Vucic na na vlasti spoljnji dug je sa 15 skocio na 25 mlijardi evra. Eto toliko o samo malom broju finansijskih pokazatelja.

      1. Naravno, nisam Leka, koji hvali gospodina Jankovića, već Milan čiji ste pristojan i kritički komentar odbili kao dupliran, iako sam prvi i jedini put komentarisao pismo gospodina Jankovića, pa sam se malo poslužio lukavstvom sa drugog i-mejla. Eto, gospodo, koliko uvažavate slobodu govora i mišljenja koju propagirate, naravno ako je u skladu sa vašom uredjivačkom politikom. Pozdrav adminu. Neka drugi put bude obazriviji.

    2. U svemu se slažem sa Vama, ali nažalost u jednom ne…, epohalna krađa nije počela 2012. god. nego puno ranije…, ovi su samo nastavili gde su njihovi prethodnici stali…

      1. Zamislite a i setite se koliko smo donacija samo primili od evropskih zemaljaposle pada Milosevica.Koliko su samo evropske zemlje obnovile nase skole,ambulante,ustanove… Prisetite se koliko je firmi prodato. Pogledajte u svom gradu koje su vam firme ostale iz tog vremena. Pljackalo se na sve strane. A ono sto nisu stigli da prodaju prodase ovi. Sve smo vidli i moj glas ne zasluzuje niko a nadam se ni vas. Nedaju mladima da dodju do izrazaja jer su oni „vazni“ SRAM IH BILO SVE.

    3. Koga vise to interesuje. Bunt postoji samo na internetu.
      Gde su mladi , gde je punk , gde je energija.

      Gde je covek za koga ce da glasa 2M ljudi.

    1. Prilično patetično pismo. Ne znam samo u ime kojih gradjana je upućeno. Očigledno, sa namerom da se napravi nekakva tehnička prelazna vlada. Na osnovu čega? Na osnovu koje to i kolike volje birača? Ima tu mnogo upitnika. Najnovija istraživanja javnog mnenja pokazuju da je razlika izmedju vlasti i opozicije iz SZS ogromna. Ko ne veruje, ima priliku da to pokaže na izborima, a ko neće, znači da se plaši rezultata. Šta više ima ko da nas ubedjuje u predizbornoj kampanji? Ljudi su već zauzeli stavove i, reklo bi se po društvenim mrežama, da Djilas i njegove pristalice imaju u rukama sigurnu pobedu. Pa zašto je onda ne osvoje na izborima? Ili je, možda, ipak nemaju? Možda u tom grmu leži zec.

  8. Razumno i realno – kada bi bilo upućeno normalnom čoveku. Ali, vučiću… Ispljuvaće ga vučić žestoko prvom prilikom, na nekom „spontanom“ gostovanju na nekoj od svojih brojnih tv sa nacionalnom frekvencijom, ili u nekom „autorskom tekstu“ u nekom đubretu od svoog tablioda – službenog glasnika.
    Ali ni to mu neće pomoći, završiće pred sudom, a posle na robiji!
    Nažalost, za sada, nema šanse da završi na nekom međunarodnom sudu. Jer je – kako stvari stoje, i stajaće dok se srpsko pravosuđe iz korena ne očisti – teško da će na suđenju u Srbiji dobiti zasluženu, pravičnu kaznu. Biće osuđen. Ali sugurno ne na 40 godina zatvora, konfiskaciju celokupne imovine uz ispitivanje porekla imovine svih članova njegove porodice u poslednjih 10 do 15 godina, što vučić zaslužuje.

  9. Pismo na mestu, ali je upuçeno na krivu adresu jer onaj kome je upućeno nije zdravorazuman čovek. Narodu treba da bude jasno da mora da se samoorganizuje i da se brani, jer to neće učiniti ni vojska ni policija. Srbija više i de fakto i de jure nije država.

    1. Fantome nisi ti fantom vec pravi dijagnosticar drustvene patologije.

  10. I ranije ga je Jankovic pozivao da se urazumi i nudio mu ruku da ga spasi od onog sto ce neminovno uslediti zbog onog sto av radi. Medjutim, vladalac je krenuo putem bez povratka.

  11. Saša, da li stvarno verujete da će čovek koji TV studio voli više od rođene …… uslišiti vašu molbu?

  12. Da li ovaj dakazano pripadnik Službe koji je pomogao diktatoru da se ustoliči, sada priprema teren huliganu da pobegne na neka ostrva sa plenom i družinom huligana?
    Pomahnitalom diktatoru je kraj blizu, to mu je jasno. Ali braći vučić nije problem što će se narod u Srbiji zbog njih potući, već kako da se sa plenom i gde sakriju, od kolega mafijaša iz sveta ne mogu pobeći ! Ti trgovci droge i oružja bi ih pronašli bilo gde da pokušaju da pobegnu. Ni Milo nigde još uvek nije zbrisao već se drži jazbine u svojoj zemlji.

  13. Na žalost, kocka je odavno bačena. Ćuruvija, Stambolić, Đinđić, Oliver…..? Crno/crvena koalicija targertira i potom vrši odstrel političkih neistomišljenika. Ako se ne usprotivimo, doći će red na svakog od nas. Vreme ističe.

  14. Sasa Jankovic, Sasa Radulovic, i ini sve ovo vreme bili su u funkciji razbijanja opozicionog delovanja i zamajavanja svih nas koji smo protiv novoradikala na vlasti. Ne lupa narod u serpe da bi jednog ego manijaka zamenio drugim i jednog lopova drugim. Dajete prave,iskrene opozicionare sa vizijom i optimizmom.

  15. Ne poznajem ovog coveka, pa ne bih mogao da tvrdim da li je pao s Marsa, ili se samo pravi da je pao. Vuk Draskovic je pre 30 godina imao jednu dobru metaforu o kozi i kupusu. Sada ovaj Jankovic trazi od Vucica isto ono kao kad bi trazio od koze da cuva kupus. Pa znas Jankovicu kad ce to da se desi? Nekako nazirem da i Jankovic zna sve ovo o cemu govorim, pa me onda zivo zanima sta je hteo s ovim pismom?

  16. Ne vredi njegova opsesivna mrznja prema ljudima koji mu ne povladjuju, a narocito prema Djilasu je neverovatno velika, patoloska, opasna.Covek ima problem.

  17. Ne malo me je iznenadilo tvoj ‘povratak’ u javnost gdin. Jankovicu. S razlogom. Znajuci kakv si Zastitnik gradjana bio… ne sumnjajuci da znas, mozes… i nadasve zelis dobro Srbiji, ipak nisam ni pretpostavila da ces ga ‘gadjati’ direktno u mozak?, stvarno. Hocu da verujem, da ce AV bar, za 15-20 dana, ‘sam’ smisliti takav scenario. Ali… poznajuci i njega, bojim se… Ostaje da se nadamo…ostaje nam i ulica…pa…

  18. Poštovani Jankoviću, nikako niste smeli da “izađete iz priče“. Imali ste stabilno biračko telo koje bi se sigurno uvećavalo, pristojan svet…

    1. Svima vama da kazem: Ko je lud u ovoj Srbiji da za bogatstvo drugih ratuje. Shvatite, svi su oni iz iste kuhinje i iste su im gazde samo imaju različite zadatke. Posle bilo kojeg, ne daj Bože sukoba, bogati će biti još bogatiji, a sirotinja još veće sirotinja. Tako je bilo uvek i tako će i ostati.

      1. Bravo! Svi oni imaju istog gazdu i ništa se neće promeniti eventualnom promenom vlasti.

        1. Pa onda ukinimo demokratiju, ukinimo glasanje, proglasimo Vučića za cara, i uvedimo nasledno pravo na tron.

          1. Bilo bi suviše očigledmo.Ovako narod misli da bira a ne, narod misli da odlučuje a ne, narod misli da se nešto menja a ne,narod misli da ima državu a ne ….

        2. Ovo su klasicni botovski komentari da ljudi koji su za pravu opoziciju odustanu od izlaska na izbore, a sns botovi ce svakako svi do jednog izaci.

  19. Moj komentar je da, očigledno, nećete ili ne smete da objavite moj komentar o pismu Saše Jankovića, pod izgovorom da je dupliran. Toliko o slobodi govora i mišljenja koju tako zdušno propagirate objavljujući druge, vama prihvatljivije komentare, koji su ne duplirani, nego su multiplicirani do neslućenih razmera. Pozdrav adminu.

  20. Eh, mogao je on biti Predsednik, sa velikim p. Zahvaljujuci opoziciji, nije. Povukao se, jasno, jer se niko pametan u ovoj zemlji ne bavi politikom. Razumno, odgovorno, kulturno. Moje postovanje.

    1. I utom raspise izbore za 21. jun… Nema, nista do njega ne dopire…

  21. Izborni zakon je potpuno jasan i zna se šta u njemu piše. Izbori su već jednom odloženi i sada se moraju održati u zakonski predviđenom roku. Janković to treba da zna, a bolje da se ne hvali time da je bio Zaštitnik građana, jer je samo brinuo kako da sebi i svojim istomišljenicima udovolji. Za građane ga je najmanje bilo briga.

    1. Kao i Vucicu koji maske i rukavice kupljene parama gradjana Srbije salje u Italiju i kupuje evropske glasove a gradjani Srbije cije pare nemulice trosi i zaduzuje ih prodajom evro obveznica sa dospecem od 20 godina nemaju ni maske ni rukavice i izlozeni su visrusu Covid 19.

  22. Bravo za pismo.Samo ne razume to napredni radikal , on misli da po svaku cenu i do zadnjeg Srbina čuva Vlast…

    1. Jedini covek kojem sam dala poverenje, steta stose povukao, sa njim je srbija mogla da postane pristojna zemlja za zivot.

  23. Verovatno ga nije ni procitao i odmah kliknuo „delete“. Sta ga briga i ja bih isto na njegovom mestu.

  24. Sve ukazuje na to da je kasno za ovakve pozive…centrifugalne sile su u funkciji cilja

  25. E pa na ovaj tekst odnosno pismo imam samo jedan komentar : Izvini a ko si ti ? Mozda Vuckov savetnik ?

  26. e moj jankoviću koliko si ti daleko od realnosti. njega samo moć interesuje, ceo život je žudeo za njom i samo se time i bavio. gde on da ide sutra kada padne ? pa za njega je završena karijera onog trenutka kada padne. Nažalost i ja mislim da bi lako mogla ovde „Sirija“ da se desi. Ali nadajmo se da Vučić nije toliko bolestan.

  27. Sadržaj pisma je odličan, ali Vučić je odavno prešao Rubikon i nema mu povratka na ono što mu Saša predlaže. Biće spreman da izazove građanski rat i krvoproliće na ulicama, zarad očuvanja vlasti. Samo me znam šta mu i ko mu to garantuje, da će taj rat preživeti. Toliko, hvala!

  28. Na zalost Sasa, ne voli taj Srbiju, vec samo apsolutnu vlast. Cak bih mogao da kazem da on ovaj narod prezire. Dobro, Vi ste bar pokusali.

  29. Srbija, sa svojih 6-7 miliona stanovnika, kojima je dosta ratova i decenijskih problema, ima perspektivu i moze imati vrlo svetlu buducnost. Svaka „sadasnja vlast“ je buduca „bivsa vlast“ – i to je tako i uvek tako. Pored toga, ovih 6-7 miliona stanovnika je dovoljno pametno i dostiglo je gradjansku svest, da sve probleme moramo resavati mirnim putem, stalozeno ali konkretno, pa cak i kada i ako „dogori“. Vrlo je bitno, uvek ostajati u zakonskim okvirima, apsolutno su zakonski definisani nacini promene vlasti. Revolucije su proslost i ovo je takodje bitno BAS iz razloga sto je i „sadasnja bivsa vlast“ mozda nekada ponovo „buduca vlast“ i uvek se mora gledati iz svih perspektiva … zato, i sada i u buducnosti – sve probleme ukoliko postoje, sve eventualne ‘promene vlasti“, moramo Uvek resavati mirnim putem, stlozeno ali konkretno i UVEK i sada i u buducnosti, zakonski propisanim sredstvima. Izbori postoje, da vecina, sama bira svoju vlast i samim tim put kojim ce dalje ici. Svako od nas treba preuzeti svoj deo odgovornosti na izborima, a ne da izlazimo „pedeset i nesto posto „, i verovarno je ceo problem u toj nasoj losoj navici koju moramo sami, kao narod iskoreniti. Vrlo verovatno je, da kada bi pojedinac shvatio vaznost svog ucesca – i dao svoj glas -, da imamo izlaznost 90%, slika parlamenta ne bi nikako izgledala isto, tako da, ovo je kljuc, tema i pravac na kom se treba „raditi“, kada su i ovi i svaki sledeci izbori u pitanju

  30. Velika greška je da u Srbiji nema valjda zemljaka prvo nego Srba. Zato ne bi bilo sukoba među zemljacima već među Srbima. To je ona floskula kod tebe koja je već sad zaostala za ono što smo radili i ti i ja, jer i ja sam bio prvi srpski zamenik na KiM-u. Dobro znaš. I tako dalje to je duga priča i nije za ovakve prilike. Drugo šta predlažem i formiranje paralelne vlasti to nije moguće jer iz ne prava se ne može da reši ovo krupno političko i demokratsko pravo.

  31. Zasto postovani?
    Cime je zasluzio postovanje?
    Dovoljno je uvazeni.
    Zbog funcije na kojoj je.

  32. Eto sta biva kad presusi prihod sa drzavnih jasli.
    Na nasu srecu a nesrecu svih njih nema vise a nece ni biti.

  33. Glasao sam za Sašu Jankovića. Međutim, svojom pasivnošću potpuno me je razočarao. Ponekad pomislim da je Saša Janković još jedan Vučićev projekt. Čak i ovo pismo, naizgled kritičko, tako deluje.

  34. Iz ovoga sam izvukao samo da Vucic nista nije kriv, vec samo njegovi poltroni. Smesno 😀

  35. Vucicu, posto te mrzi da citas, kratko – jal postuj narod, jal se vidimo na ulici.

  36. Sasa ne kaki koji bre rukom, s kim, sa ovim koji malobrojno izadju na ulicu BGD, ne na ulice nego na ulicu, koji nikad i nigdje nisu smeli otići, boriti se za Srbiju, braniti je životom i svetlim oružjem, sram vas bilo, za doručkom ste gotovi

    1. Darkić (u prevodu na srpski znači Mrakić, dakle Mračni). Mračni botina, novi unapređeni model SNS bota. 🙂

  37. Zašto ste mi obrisali komentar, kada nije sadržavao ništa uvredljivo.

  38. Slažem se sa pozivom da gospodin Vučić treba da prestane sa nasiljem nad svojim političkim protivnicima, bez obzira na funkciju predsednika, očekujem poštovanje zakona i etiku. Takođe očekujem i primenu zakona, od strane državnih organa, prema svim nasilnicima. Recimo, Boškić divlja, razbija imovinu koju plaćaju svi građani ove države, Đilas preti ljudima koji obavljaju svoj posao…..

  39. Krajnje normalna poruka i dobronamerna. Ali Srbija nebi bila tu gde je da ima razuma. Nažalost.

  40. Braco po mutavosti, veciti nihilisti i hipstercine. Za Sasu nisam znao da je medju nama osto do danas. Prepao sam se. Ima jedna pesma, hipsterska ne brinite. Moraces da naucis da zivis s tim. Moram da iskoristim informerski vokabular, ali bre mnogo smarate, sa tim vecitim kladjenjem da ce nam biti gore. Kako ste svi prepametni i razboriti. Seku nam glavu, a mi kao telad gledamo. U katatonicnom transu, bez borbe. Ako nista drugo, sve ste to vec napisali i oblatili svakog, kao da smo mi kriticari bez mane i straha. Prestanite sa jadikovanjem i plakanjem, ugledajte se na predsednika. Gde god se okrenes, kuku nama i nema sanse. Moze li to malo intimnije. Ajmo malo vere, ne bih da pored krezavih ostatak zivota provedem s depresivcima.

  41. To samo možete vi da izmišljate, ili pak priželjkujete… Srbija korača krupnim koracima napred u slozi i inteligencijom mladih! Živela Srbija!

  42. Prijatelju, da je predsednik tako razmišljao nebi ni postojao 1 do 5 miliona.!
    Sad da odloži izbore posle ovakve predseničke kampanje ne viđene do sad..!
    Onolika ekonomska snaga kakvu samo par zemalja u svetu ima ! Tone zlata, te 10 ovamo te dest onamo te 30 u sefu te 8 u podrumu…! Pa svakome po 100 evrića lično predsedik sa dva prstića u džepčić.. I ti ga sad toplo savetuješ…? Na sve to predsednik može samo da te otrese sa šlica i priupita ! Jeli prijatelju pa kome ti držiš SLOVO morala i etike, ljudskosti pre svega. MENI koji sam vlaanik ne reči nego REČENICA istog….!!!

  43. Svaka vam cast,gospodine Janlovicu,to su reci coveka koji brine za svoj narod i voli svoju zemlju, sad vise nije vreme za cuvanje polozaja i fotelja…oni koji sad stanu na stranu naroda i pomognu dobrom organizacijom da se izvucemo iz krize mogli bi dugo biti postovani i brati plodove svog rada. Nadam se, da ce predsednik imati sluha za to…jer vetar koji pocinje da duva i dize prasinu zamutice mnogima pogled,ali kao i svaki vetar nesto ce i oduvati i nesto doneti…

  44. Velika naknadna pamet. Kao zastitnik gradjana vrlo malo uradio,skoro nista.
    Sada hteo na vlast pa odustao. A soli pamet a i opozicija ga odbacila.
    Neka uziva u apanazi ili nekoj nadoknadi ako je ima ili da cuti,i to je nekad lepo.

  45. odlican text. pametan i razuman. pitanje je samo dal vucic moze da se „preokrene“. razumio je sigurno, al on oko sebe ima lose ljude koji ga pogresno savjetuju…i ko zna sta kome sve duguje…..!?

  46. Dok je bio na funkciji žalio sam mu se na nepravdu, koju sam doživeo od aparata ove vlasti. Gospodin i njegova kancelarija nisu uradili ništa osim uopštenog „odgovora“ na pola lista A4 formata. Za svog mandata, bavio se samo „zvučnim“ slučajevima, odnosno onima koji su mu donosili „poene“ u javnosti. A sada bi da pričamo „o poštenju“.

  47. Glasače morate uveriti da veruju institucijama nego obećanjima za budućnost.Ali kako kada je svapropaganda postavljena na glavu a narod gladan pravde?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.