Saša Jovanović na protestu „Srbija protiv nasilja“: Tražim pravdu za svoje kolege vazduhoplovce, stradalo je šest dobrih ljudi i jedna beba 1Foto: printscreen / N1

Danas sam ovde sa vama, jer tražim pravdu za svoje kolege vazduhoplovce, za one koji su pre osam godina stradali, jer je neko želeo da se promoviše. Stradalo je šest dobrih ljudi, i jedna beba, rekao je Saša Jovanović, letač i prijatelj pokojnog Omera Mehića, nastradalog u pokušaju da se spasi beba.

On je dodao da niko od njih nije želeo da bude heroj, već da spasi jednu bebu, ali su krenuli putem bez povratka i stradali, jer su slušali pogrešne ljude.

– A šta su želeli pogrešni ljudi? Da se okupe oko kamere. Konstatovali su političari da sistem nije pogrešio, i da nema odgovornih. Iako sam vojnik, teško mi je da govorim jer mi mnogo nedostaju moje kolege. Pogrešnim ljudima ni to nije bilo dovoljno, nego su svu odgovornost svalili na moje mrtve kolege, i spomenuli alkohol – naglasio je.

Dodao je da naš narod i vojska nisu zaboravili ko je odgovoran za smrt šest dobrih ljudi, i jednu bebu.

– To je patriotizam. A patriotizam sigurno nije da u toj noći nađeš način da sebe promovišeš. Trebao si, kao ministar, da izađeš pred javnost, priznaš svoju odgovornost i podneseš ostavku. Ako vidiš da tvoji vojnici ginu, patriotizam je da smeniš one koje si postavio, a ne da pun nadmenosti izađeš pred kamere i kažeš „ne dam ministre“ – istakao je.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari