Saša Pavlović novi gradonačelnik Požarevca 1Foto: pozarevac.rs

Novoformirana Skupština grada Požarevca je tajnim glasanjem odlučila da novi gradonačelnik bude Saša Pavlović (SNS), dosadašnji zamenik gradonačelnika, koji je bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

Njegov zamenik je Slaviša Aleksić.

Za nove čelnike izvršne vlasti kao i za članove Gradskog veća glasalo je 58 odbornika dok je četiri bilo protiv.

– Poverenje shvatam kao pohvalu viziji koju je SNS predstavila. Naporan rad i predanost poslu umoraju dovesti do rezultata. Program „Srbija 2020 – 2025“ će i nama biti svetionik ka napretku Požarevca i GO Kostolac. Kao inženjeru, za mene su rezultati i brojke sveto pismo, ali biću u obavezi da vodim računa i o tradiciji, navikama i načinu života građana. Obećavam da ću zajedno sa svojim timom raditi na razvoju grada po meri Požarevljana, rekao je između ostalog novi gradonačelnik.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Slaviša Aleksić, takođe iz redova SNS, dosadašnji načelnik tržišne inspekcije u Požarevcu.

Aleksić je bio prvi na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“ na lokalnim izborima održanim 21. juna.

Izabrani su i novi članovi Gradskog veća Požarevca, kojih ima devet, dok su gradonačelnik i njegov zamenik članovi lokalne Vlade po funkciji.

Oni su: Tomica Stojanović, Darko Mirković, Dejan Krstić, Vladimir Petrović, Bojan Dinić, Milan Jović, Dragan Tadovanović, Marko Milojević i Srđan Miletić.

Formirane su i odborničke grupe u Za predsednika grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ izabran je Slaviša Stojković, a njegova zamenica biće Vesna Todorović. Šefica Odborničke grupe SPS – JS je Jovana Dinić, a zamenica Bojana Živković.

Formirana je i Odbornička grupa „Dosta je bilo – Most“ čiji je predsednik Slobodan Vasić, a njegova zamenica Dragana Spasojević.

Pre izbora gradonačelnika i ostalih funkcionera, konstituisana je Skupština grada.

Za predsednika Skupštine izabran je Predrag Mijatović.

Za njegovu zamenicu izabrana je Nataša Krstić, a za sekretara Anđelka Otašević, diplomirana pravnica.

Predrag Mijatović rođen je 1978. u Požarevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Visoko obrazovanje stekao je u Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka.

Doktorand je istoimenog fakulteta.

Od 2008. godine radi u Visokoj tehničkoj školi u Požarevcu kao asistent na studijskoj grupi Elektrotehnika i računarstvo.

Autor je više naučnih stručnih radova iz oblasti telekomunikacija, kao i učesnik projekata i biznis planova.

Pavlovićev inženjerski „pedigre“

Pavlović je diplomirani inženjer elektrotehnike. Rođen je 1980. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Kostolcu, a nakon toga i Elektrotehnički fakultet u Beogradu – odsek telekomunikacije i informacione tehnologije, smer sistemsko inženjerstvo. Od 2008. godine radio je u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu kao profesor elektro grupe predmeta. U januaru 2014, izabran je za zamenika predsednika GO Kostolac, a za zamenika gradonačelnika Požarevca u maju 2016. godine. Oženjen je i ima dvojicu sinova. Sa porodicom živi u naselju Klenovnik.

Tekstovi na ovoj strani su deo medijskog projekta „Ulaganja za život”, koji je sufinansiran sredstvima Grada Požarevca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari