Sastanak Đukanovića, Osmani i Komšića na marginama Generalne skupštine UN 1Milo Đukanović, Vsjosa Osmani i Željko Komšić U Njujorku Foto: oslobođenje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, sastao se danas u New Yorku sa predsjednicom Kosova, Vjosom Osmani, i predjsednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem.

Kako je navedeno u zajedničkom saopćenju, oni su se u Njurjoku sastali za vreme trajanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kako bi razmenili mišljenja o dešavanjima u njihovim državama.

Zajedničko saopštenje sarajevsko Oslobođenje prenosi u celini:

„Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas su se sastali u Njujorku za vreme trajanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kako bi razmenili mišljenja o dešavanjima u njihovim državama, kao i celom Zapadnom Balkanu.

Predsednici su izrazili zabrinutost zbog poslednjih dešavanja u regionu i saglasili se oko očuvanja stabilnosti kao preduslova za evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana.

Predsednici su se saglasili da će nastaviti redovno komunicirati o prethodno navedenim pitanja.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari