Sastanci sa Stefanovićem, Šutanovcem, Vesnom Pešić... 1Foto: Stanislav Milojković

Dragan Đilas, budući kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, ovih dana imao je niz sastanaka kako sa liderima opozicionih stranaka, tako i sa vanstranačkim ličnostima.

Tema je buduća zajednička lista za odbornike Beograda i podrška Đilasovoj kandidaturi. Đilas je tokom vikenda razgovarao ne samo sa Sašom Jankovićem, što je iz PSG zvanično saopšteno, nego i sa Draganom Šutanovcem, liderom DS, tvrde izvori Danasa. Sa Šutanovcem je razgovor bio kurtoazan i okončan time što je sadašnji lider DS preneo Đilasu da njegova bivša stranka ide samostalno na izbore sa svojim kandidatima. U nastojanju da pridobije podršku i takozvanih „belih listića“ koji su na predsedničkim izborima 2012. doprineli porazu Borisa Tadića, Đilas se sastao i sa Vesnom Pešić. Poznata sociološkinja podržala je u aktivnostima na društvenim mrežama Đilasovu kandidaturu, mada je ranije javno izjavila da će na izborima glasati za Vesnu Rakić Vodinelić, kandidatkinju Nove stranke Zorana Živkovića. Međutim, ukoliko Živković ide na listu kod Šutanovca, moguće je da Rakić Vodinelić odustane od kandidature. Đilas je takođe razgovarao i sa ljudima iz Nove stranke Vuka Jeremića, ali, prema našim saznanjima i sa Borkom Stefanovićem iz Levice Srbije.

Stefanović je potvrdio da je bilo razgovora, međutim on je za Danas rekao da će u narednih nekoliko predsedništvo Levice Srbije imati sastanak sa Draganom Đilasom, „na kojem ćemo čuti njegove ideje i program za izbore u Beogradu“.

– Nakon toga će predsedništvo LS doneti odluku da li će podržati Đilasa kao kandidata LS za gradonačelnika Beograda i na zajedničkoj listi za izbore baziranoj na zajedničkom programu i timu, objašnjava Stefanović. Sličan redosled poteza očekuje se i kada je reč o PSG, narodnjacima, ali i SDS Borisa Tadića. Izvori Danasa očekuju da će svaka od stranaka i pokreta koji će stati uz Đilasa dati određen broj predstavnika u zajedničkom izbornom timu, odnosno štabu, koji će dogovoriti sastav liste, i podeliti posao u kampanji. Nije isključeno da će u tom timu biti i nestranačke ličnosti. Interesantno je u tom kontekstu da je i vlasnik agencije Srebrn tuš, koja je radila predsedničku kampanju Saše Jankovića, Rade Mirić izabran u rukovodstvo PSG, tako da će i on možda naći mesto u Đilasovom timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari