Savet za borbu protiv korupcije: Da li Zorana Mihajlović najavljuje obustavu rada Saveta 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je objavio da je dobio odgovor potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović povodom uzveštaja o realizacija infrastrukturnih projekata na Železnici u kojem, kako je navedeno, „stoji najava latentne obustave rada Saveta“.

„Potpredsednica Vlade i Ministarstvo će pokrenuti procedure da Vlada preispita rad Saveta u nazad nekoliko godina, rezultate rada, način, kriterijume i kvalitet izveštaja, kao i način davanja preporuka, kako bi se ovo telo reformisalo i angažovalo stručne i profesionalne ljude koji će svojim radom pomoći dodatno Vladi da bude uspešnija i efikasnija“, piše u odgovoru Zorane Mihajlović, objavljeno je na sajtu Saveta.

Savet je postavio pitanje „da li je ovo obraćanje pisano u lično ime ili u ime Vlade Srbije“ i istakao da je „nudio pomoć i preporuke u smislu zaključaka bilo kojoj Vladi ali ‘pretnja i ucena’ od strane vlasti nije bilo“.

Potvrđeno je da Savet radi analizu ugovora između Telekom Srbije i firme Wireless Media, čiji je vlasnik Igor Žeželj.

„Obaveštavamo javnost Srbije da nismo odustali od borbe protiv sistemske korupcije u našoj zemlji“, naveo je Savet za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari