Savo Manojlović: Ko o čemu Vučić o parama i poštenju 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Savo Manojlović odgovorio je na mreži X na Vučićevo večerašnje spominjanje pokreta Kreni-Promeni na konferenciji za medije u Predsedništvu Srbije.

“Ko o čemu Vučić o parama i poštenju. Prvu stvar koju je uradio kada je došao na vlast dao je Klintonovima za kampanju dva miliona dolara. U vlasti je i sada pravi zajedničku stranku sa Ivicom Dačićem, koji je bio ministar policije kada je policija pretukla do smrti Ranka Panića i Rasimom Ljajićem koji je vodio saradnju sa Hagom. A za prosečnu platu u vreme bivše vlasti neka pita Mlađana Dinkića koji mu vodi kancelariju za pranje para sa Arapima“, napisao je direktor kampanja „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović na društvenoj mreži „X“.

Predsednik Srbije je večeras odgovarajući na pitanje novinara šta misli o tvrdnji „Kreni – Promeni“ da Vučić manipuliše istraživanjima o povratku mladih krenuo je da spominje stvari iz političke istorije koje su se dešavale dok ovaj Pokret nije ni postojao, a predstavnici pokreta u to vreme bili su deca, naveli su iz Pokreta.

Pokret „Kreni – Promeni“ ocenio je da se iz istraživanja na koje se Vučić poziva jasno da su ključni razlozi odlaska mladih iz Srbije nedostatak vladavine prava i loša ekonomska situacija, dodajući da predsednik države Aleksandar Vučić manipuliše podacima o procentu onih koji planiraju da se vrate u zemlju.

Taj pokret je u saopštenju naveo da je reagovao povodom izjave Vučića da više od 81 odsto mladih planira povratak u Srbiju.

Kako se dodaje, „reč o manipulisanju podacima i njihovom prikazivanju van konteksta“.

U samom istraživanju se jasno vidi da su ključni razlozi odlaska mladih nedostatak vladavine prava i loša ekonomska situacija, ističu.

Kako navode, polovina mladih koji planiraju povratak želi platu od minimum 166.000 dinara, „a svaki peti je naveo platu veću od tri prosečne zarade, odnosno više od 249.000 dinara mesečno“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari