Savo Manojlović najavio da će preko vikenda da spava u Opštini Čukarica, razlog - overitelji za potpise 1foto: Printscreen

Savo Manojlović, kandidata za gradonačelnika pokreta „Kreni-Promeni“, napisao je na mreži „Iks“ da će ostati da spava preko vikenda u opštini Čukarica, dok im ova lokalna samouprava ne da overitelje.

„Upali smo u opštinu Čukarica zato što već danima krše dogovore i ne šalju overitelje. Tražimo da se na opštinama koje sabotiraju skupljanje potpisa obezbede ili overitelji ili notari kako bismo ostvarili naša ustavna prava. To su Zvezdara, Voždovac i Čukarica. Tražimo po 4 overitelja. Sakupili smo potpise za Beograd, Novi Sad i Sremsku Mitrovicu, ali na ovim opštinama sanotiraju lokalne liste. Ostaćemo da spavamo u opštini preko vikenda dok se ovaj problem ne reši“, napisao je Manojlović.

Aktivista ovog pokreta Aleksandar Jovanović u sredu je takođe ušao u opštinu Čukarica, nakon što su im uskraćeni overivači za ovu opštinu, saopštio je Kreni-Promeni.

Ranije je Manojlović isto tako ranije upao u Opštinu Novi Beograd, jer, kako je tada rekao, opština im ne da overitelje. Tom prilikom tražio je i razgovor sa predsednikom ove opštine Bojanom Bovanom.

Bovan je, nakon što je Kreni-Promeni dobio dva overitelja, izjavio da nije istina da je to učinjeno zbog upada Manojlovića u opštinu.

„Ono što nismo želeli da prihvatimo, bio je zahtev da overivači rade suprotno zakonu i propisima, u neadekvatnim uslovima, ispod šatora na otvorenom. Predstavnicima Pokreta „Kreni promeni” ponudili smo korišćenje šalter sale u zgradi Opštine i time obezbedili sva neophodna prava za prikupljanje potpisa podrške njihovim izbornim listama. Sa tim predlogom saglasili su se, i u potpunusti su ga razumeli, i predstavnici Pokreta, koji su bili u Opštini nekoliko sati pre „upada”, rekao je Bovan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari