SAVO MANOJLOVIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Savo Manojlović, direktor inicijative Kreni-promeni smatra da na Kosovu i Metohiji prava Srba nestaju u trouglu Kurti – Vučić – međunarodna zajednica.

On je to napisao na društvenoj mreži Iks. Manojlović je napisao i da će na Kosovu, Srbi, ostali nealbanci, ali i deo Albanaca koji ima primanja iz Srbije nakon ukidanja platnog prometa i dinara imati problem sa egzistencijom.

“Sva primanja koja dolaze preko institucija iz Srbije biće suspendovana i to znači da će ogroman broj ljudi imati realne živote probleme. Zamislite da plate i penzije odjednom prestanu da vam pristižu bez bilo kakvog alternativnog rešenja. Priprema za ovo je bilo ukidanje srpske Komercijalne banke na Kosovu. Njoj je pre toga prethodila privatizacija ove banke. Očigledna je sinhronizacija ovih koraka iza kojih je stajala vlast u Srbiji sa ukidanjem platnog prometa i dinara. Vučić jednostavno kao da svakim potezom priprema Kurtiju teren da oteža život Srba na KiM”, naveo je Manojlović.

Kako je dodao, ovo je potpuno kršenje dogovora i sporazuma koje sprovodi Aljbin Kurti i još jedno popuštanje vlasti u Srbiji uz trgovinu sa međunarodnom zajednicom.

Manojlović je objavio i „mehanizam niza poraza poslednjih godinu dana”.

Kurti najpre krši sporazum, zatim međunarodna zajednica ga kritikuje, onda Vučić proglašava pobedu na PINK i eventualno preuzima neke korake (hapšenje policajaca ili Banjska), pa Kurti te korake koristi da ponovo prekrši sporazum i ukine još neko pravo i na kraju Vučić popušta i objavljuje kako čuva mir i tako u krug.

“Postoji očigledna povezanost korupcije i kriminala u Srbiji sa potpunim slomom državne politike na Kosovu i Metohiji. Političari u Srbiji koji nemaju integritet, već su korumpirani i vlast zasnivaju na medijskoj kontroli i krađi izbora nemaju kredibilitet i svoju međunarodnu podršku kupuju ustupcima vezanim za Kosovo i litijum”, zaključuje Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari