Savo Manojlović: Vlast nije u stanju da obezbedi zaštitu prava i bezbednost Srba na KiM 1Savo Manojloć Foto: FoNet/ Milica Vuckovic

Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović rekao je danas, na desetogodišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma, da vlast nije u stanju da obezbedi zaštitu prava i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz tog pokreta.

On je istakao da se stalno priča o Evropi, a da je očigledno da ceo region, a naročito sever Kosova, više ide ka Bliskom Istoku i da se dešava svojevrsna „palestinizacija“ regiona.

„Umesto da se radi na tome da se direktno implementiraju određeni evropski standardi, a oni znače i slobodu medija i nezavisno pravosuđe, da se unaprede socijalna prava, mi imamo situaciju da se kršenje osnovnih evropskih vrednosti dozvoljava srpskim vlastima”, kazao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, njima se gleda kroz prste zato što završavaju određene stvari kao kontrausluge, pre svega u vezi sa Kosovom.

Manojlović je dodao da imamo sporazume za koje nemamo nikakve garancije, te da ni Srbi, ni Albanci, zbog toga ne žive bolje.

”Dole vidimo katastrofalnu situacijum jer se puca na ljude, a kada odete tamo vidite da su i ti albanski delovi jako nesređeni i da je veliki stepen korupcije”, naglasio je Manojlović.

Kako je napomenuo, evropski zvaničnici sa srpskim državnim funkcionerima ne razgovaraju kao sa liderima, već to izgleda kao razgovor sa poglavicama kad dolaze kolonisti i dogovaraju se.

„Ja mislim da građanima, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, ne trebaju takva društva, nama iz Evrope treba snaga njihovih institucija”, kazao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari