Savo Manojlović za Danas ne zamera sporne scene ekipi "Južnog vetra": Miloš Biković izneo hrabar stav 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Savo Manojlović iz inicijative „Kreni promeni“ povodom sporne scene u seriji „Južni vetar“ navodi za Danas da nije gledao navedenu epizodu.

Na pitanje Danasa kako gleda na sporni deo epizode, budući da njega kao ekološkog aktivistu vlast otpužuje da ga finansiraju stranci, odgovara da suštinski problem nije u seriji nego u institucijama Srbije.

„Vidim da neki navode da su ljudi koji se bore za litijum prikazani kao strani plaćenici, drugi da se na kraju serije vidi da je to manipulacija i lažna infotmacija jednog korumpiranog lika”, kaže Manojlović.

“Stav Miloša Bikovića je da je u realnosti iskopavanje litijuma ekološka katastrofa za Srbiju, i ja mislim da je hrabro što je svojevremeno izneo taj stav i sada ga ponovio”, ističe naš sagovornik, koji je u javnosti prepoznat kao direktor uspešne kampanje Kreni promeni protiv iskopavanja litijuma.

“Kada nemate institucije koje treba da kanališu razlike u mišljenjima, onda imate ovakvu polaraziciju u javnosti. Suštinsko pitanje nije šta je rekao neki fiktivni lik u seriji, nego zašto nam RTS uskraćuje pravo da kao zvanični predlagači zakona sa 38.000 potpisa iznesemo svoj stav na javnom servisu ili da to učine stručnjaci. Suštinsko pitanje je da li će Ustavni sud reagovati zato što Vladimir Orlić ne stavlja narodnu inicijativu od 38.000 potpisa u proceduru, čime krši Ustav pod pritiskom predsednika države”, kaže Savo Manojlović.

Poziv na bojkot nastavka serije “Južni vetar”, napadi na reditelja Miloša Avramovića, glumca Miloša Bikovića užarili su prethodnih dana društvene mreže usled komentara tviter ratnika zbog dijaloga koji vode likovi kojie tumače Erik Roberts i Vilijam Boldvin u ovom televizijskom hitu.

“Sporna” scena se tiče sela Nedeljice, iskopavanja litijuma koje je zaustavljeno, plus recept Amerikanaca, kako da navodno potkupe ljude iz zelene stranke tako da pomognu, njima, Amerikancima da zaustave neželjeni posao.

Za čitavu priču “zeleni” su navodno dobili keš, tako da, kako i komentariše jedan od glumaca u sceni u kolima : “Niko više ne radi besplatno. ..Čak ni borci za ekologiju” .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari