SDP Novog Pazara: Performans opozicionih odbornika 1foto (SDP) : Fahrudin Đekič.

Zahtevi opozicionih odbornika, SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), da se „po hitnom postupku“ sazove sednica Skupštine grada, na kojoj bi se raspravljalo o prošlonedeljnim poplavama i ostavci gradonačelnika Nihata Biševca, bio je povod za današnju konferenciju za novinare u vladajućoj Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP).

 

Predsednik novopazarskog odbora SDP Fahrudin Đekić ocenio je da su poplave, koje su zadesile i druge krajeve Srbije, „samo u Novom Pazaru posebna politička tema“.i da ih je „iznenadila žestina i oštrina novoformirane koalicije, SDA i SPP“. Pomenuo je i dve žrtve poplava.

-Moralno je diskutabilno da se na takvoj tragediji pravi nekorektna politička priča i neko nastoji da dobije sitne političke poene. Možemo reći da njih ovde nije briga za grad, jer ukoliko su zabrinuti i žele da se stvari unaprede, onda to treba raditi na bolji i korektan način – naglasio je Đerlek.

Kako je rekao, opozicija to radi, jer je napravljena koalicija u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV), kojom nisu zadovoljni članovi obe partije“.

-Nisu zadovoljni zato što je napravljena na prečac, nije bilo prethodnog usaglašavanja stavova, što nisu ispoštovali obećanja iz predizborne kampanje. Sada kod svojih članova moraju da imaju opravdanje kroz koordinaciju i usaglašene aktivnosti – objasnio je predsednik novopazarske SDP i dodao „da nije dobro što ne shvataju ovakvog ponašanja“.

-Ovakvih performansa bilo je i u prethodnim periodima – zaključio je Đekić i poručio da se „gradonačelnik ne smenjuje na ovakav bačin i neće biti smenjen, kao ni u oikušajima ranijih godina. Ovo što hoće, neka ostvare na izborima“.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP, danas, su ponovo držali konferenciju za novinare na stepeništu zgrade gradske uprave.

Nezadovoljni su što nije prihvaćen njihov zahtev za hitno sazivanje vanredne sednice gradskog parlamenta.

Za to su optužili predsednicu Skupštine grada Amelu Šemsović-Halilović, jer „na taj način štiti svoje partijske drugove“. Najavili su mogućnost obraćanja predsedniku i premijerki Srbije, Ani Brnabić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari