SDU transformisan u radikalnu levicu 1Foto:logo

Na 12. redovnom kongresu Socijaldemokratske unije (SDU), koji je imao izborni karakter, usvojeni su predlozi novog programa, Deklaracije o radničkim pravima i statuta čime je ime stranke promenjeno iz Socijaldemokratska unija u Partija radikalne levice (PRL), saopštila je danas SDU.

Usvojeni su programski ciljevi stranke u skladu sa predlogom novog Programa, promena naziva Socijaldemokratske omladine u Radnička omladina i Foruma žena u Front žena.

Kongres je predstavljao završnicu procesa ujedinjenja levih snaga u Srbiji u parlamentarnu borbu, koji je započet pozivom SDU iz 2018. godine, a proces je nastavljen kroz zajedničku saradnju protiv nasilnih iseljenja, protiv izgradnje minihidroelektrana i kroz ujedinjenje pojedinih članova Levog samita Srbije, Diema25 i članica i članova studentskog pokreta iz Novog Sada i Beograda.

Predsedništvo Partije radikalne levice čine: istoričarka Milena Repajić, studentkinja sociologije Isidora Aćimov, dramaturg Ivan Velisavljević, studentkinja dramaturgije Mina Milošević i aktivista Ivan Zlatić.

Partija radikalne levice se bori za socijalističko društvo zasnovano na jednakosti, solidarnosti, slobodi, demokratiji, internacionalizmu, antiimperijalizmu i antifašizmu i društvo u kojem će ljudi biti važniji od profita.

Partija radikalne levice se zalaže za Srbiju kao sekularnu republiku u kojoj su garantovani dostojanstven rad slobodan od izrabljivanja, krov nad glavom, zdrava hrana i životna sredina, besplatno zdravstvo i obrazovanje, rodna ravnopravnost i prava manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari