SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Nastavak rasprave o budžetu za narednu godinu i još 34 zakona u Skupštini Srbije, počela je danas protestom opozicije i pauzom od pet minuta.

Opozicioni poslanici, nezadovoljni što im je odbijeno čak osamdeset amandmana i što se krši dostojanstvo parlamenta, sa poslovnikom u rukama prišli su stolu predsedavajajućeg parlamenta za kojim je sedela Sandra Božić. Uzvikivali su „pobeda poslovnika“.

Božić je od njih zatražia da se vrate na svoja mesta, uz opasku da svakog jutra opozicija pravi neke performanse, ne bi li ih kamere uslikale.

Đorđe Stanković, poslanik Narodne stranke, primetio je da je vladajuća većina odbila osamdeset amandmana nasumično. Božić ga je prekinula navodeći da joj se čini da on očigledno želi da se kandiduje za predsednika parlamenta.

„Više sreće drugi put“, poručila je Božić.

I nakon pauze, Nebojša Zelenović rekao je da u ime opozicije traži da se poštuje poslovnik i ukazao je da se krši dostojanstvo skupštine.

„Omogućite nam da govorimo u skladu sa poslovnikom. Imamo pravo da govorimo po amandmanima. Ovo što radite je protivno poslovniku“, rekao je Zelenović.

Aleksandar Jovanović Ćuta upitao je Milenka Jovanova ko ga je naučio da se tako izražava prema opoziciji.

„Svaki put kada budete kršili zakon i narodnu volju, blokiraćemo rad skupštine. Sram vas bilo. Šta zamišljate ko ste vi“, upitao je Jovanović, ali mu je isključen mikrofon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari