Sednica Skupštine u Tutinu odložena jer nije bilo kvoruma 1foto (opština Tutin) : Skupština opštine

Sednica Skupštine opštine Tutin, čije je zasedanje trebalo da počne jutros u 10 sati, odložena je za kasnije, jer nema kvoruma. U skupštinskoj sali bilo je samo 18 odbornika vladajuće SDA Sandžaka.

Na sednicu nisu došli odbornici opozicionih partija, Stranke pravde i pomirenja (SPP), Sandžačke demokratske partije (SDP), grupe građana „Tutin na prvom mestu“, a nije došao ni jedini odbornik SNS-a, koji je do sada „davao“ većinu u opštinskom parlamentu.

Zbog neslaganja unutar opštinskog ogranka SDA, smene pomoćnika predsednika opštine u tom gradu i stalnih optužbi o lošem radu opštinskog rukovodstva, lokalna vlast je uzdrmana.

Tutinski lokalni portali nagoveštavaju da su u toku intzivni pregovori vlasti i opozicije, o pravljenju nove skupštinske većine.

Novi početak zasedanja opštinskog parlamenta zakazan je za podne, ali se ne zna da li je počelo.

Prethodnih dana, spekulisalo se da bi novu skupštinsku većinu trebalo da čine odbornici SDA, SDAP, grupe građana „Tutin na prvom mestu“ i SNS.

Lokalni parlament u Tutinu ima 37 odbornika – 18 iz SDA Sandžaka, 11 SPP, pet grupa građana, dva SDP i jedan SNS.

Do sada je SDA imala „tanku“ većinu, 19 odbornika, zahvaljujući jednom mandatu naprednjaka.

Partija Sulejmana Ugljanina imala je apsolutnu vlast u tutinskoj opštini od 1996 – 2020. godine i koalicioni partneri joj nisu bili potrebni sve do sada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari