Selaković i Antonio za održavanje biznis foruma Srbije i Angole 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO

 Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, na marginama sastanka na visokom nivou posvećenog obeležavanju 60. godišnjice prve konferencije PNZ, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Angole Teteom Antoniom.

Antonio i Selaković su se saglasili da bi održavanje biznis foruma bilo značajno za unapređenje ekonomske saradnje i iskorišćavanje poslovnih potencijala, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Selaković je rekao da je Angola bila veoma značajan ekonomski partner nekadašnje Jugoslavije, napominjući da su jugoslovenska preduzeća realizovala velike poslove u oblasti petrohemije, građevinarstva, rudarstva i poljoprivrede, investicija, i izrazio nadu da će se trend povratka naših preduzeća na angolsko tržište nastaviti.

On je zahvalio Angoli na čvrstom stavu po pitanju Kosova i Metohije, i nedvosmislenoj podršci koju pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari