Selaković: Intenzivirati ekonomske odnose Srbije i Alžira 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Alžira Abdelhamidom Šebšubom poručio da Srbija želi da intenzivira ekonomske odnose sa Alžirom, te da bi u tom cilju veoma značajno bilo zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju kao važnog mehanizma dijaloga.

Konstatujući da su bilateralni odnosi na visokom nivou, Selaković je, kako je saopšteno, izrazio očekivanje da će saradnja dve zemlje nastaviti da jača i izrazio spremnost da se tokom ove godine realizuje njegova poseta Alžiru.

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u 2020. godini, bez obzira na tešku situaciju u svetu, vrednost srpskog izvoza u Alžir više nego udvostručena u odnosnu na prethodnu godinu, ističući iznačaj kontakata i dijaloga dveju privrednih komora.

Ministar je ukazao da treba raditi na jačanju saradnje u oblasti kulture, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što je povodom Dana državnosti Srbije ove godine u Palati kulture u Alžiru, postavljena umetnička izložba pod nazivom „Srbija vidjena očima alžirskih umetnika“, koju je otvorila ministarka kulture Malika Benduda, zajedno sa ambasadorom Srbije u Alžiru Aleksandrom Jankovićem.

Selaković je posebnu zahvalnost izrazio na čvrstoj poziciji Alžira u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na podršci koju pruža poziciji i stavovima Srbije u medjunarodnim organizacijama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Selaković: Intenzivirati ekonomske odnose Srbije i Alžira”

  1. Nakon odlaska Milivoja Maksica i Bude Loncara iz MSP, svi ministri insistiraju na dobrima odnosima sa geografski udaljenim drzavama. Takodje, svi ministri imaju kranje negataivan i ponizavajuci odnos prema komsijskim drzavama. Nema nama napretka dok nam je blizi kaput od kosulje. Ovaj ministar je svratio u MSP iz njegovog „srpskog sveta“ da dokusuri ostatake MSP.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.