Selaković pozvao hrvatskog ministra u posetu Srbiji 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Hrvatske Hidajetom Biščevićem, saopšteno je iz kabineta.

Selaković je u razgovoru sa hrvatskim amabasadorom istakao da od Srbije stoji otvoren poziv ministru inostranih i evropskih poslova Hrvatske Goranu Grliću Radmanu da poseti Srbiju i izrazio nadu da će ubrzo doći do te posete.

Šef srpske diplomatije konstatovao je da su u proteklom periodu učinjeni važni koraci u pravcu relaksiranja odnosa između Srba i Hrvata, što će se pozitivno odraziti i na odnose dve države.

Prema rečiam Selakovića neophodno je da se odnosi Srbije i Hrvatske dodatno poboljšaju i unaprede, čemu može doprineti intenziviranje političkog dijaloga i konstruktivan pristup rešavanju svih pitanja od zajedničkog interesa.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, ekonomija je oblast u kojoj dve države beleže primere dobre saradnje.

Kada je reč o položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji, Selaković je ponovio da su vrata svih institucija Srbije otvorena za predstavnike hrvatske manjine i da će biti nastavljene aktivnosti na unapređenju životnih uslova u sredinama gde živi hrvatska zajednica, izrazivši zainteresovanost Srbije za poboljšanje uslova života srpske zajednice u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari