Selaković sa Abdrahmanovim: Srbija je posvećena zaštiti i unapređenju prava nacionalnih manjina 1Foto:Beta/Ministartsvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas putem video-linka sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim, saopštilo je ministarstvo.

Srbija je duboko posvećena zaštiti i unapređenju prava pripadnika nacionalnih manjina koji žive na njenoj teritoriji, primenjuje jedan od najprogresivnijih zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina i konstantno radi na unapredjenju institucionalnog i pravnog okvira i na njegovoj implementaciji, naveo je Selaković.

On je dodao da je Srbija uvek bila otvorena za savete i podršku međunarodnih organizacija, ali i spremna da podeli svoja bogata iskustva u zaštiti manjinskih prava.

Selaković je kao iznenadjujuću ocenio „agresivnu kampanju pojedinih albanskih političara koja za cilj ima internacionalizaciju pitanja navodnog ugrožavanja albanske nacionalne manjine u Srbiji“.

Naglasio je da državni organi Srbije sprovode nepristrasno pozitivne zakonske propise prema svim gradjanima, nezavisno od njihove nacionalne, verske ili druge pripadnosti i da će tako uvek i biti.

On je informisao Abdrahmanova i o statusu i položaju srpskog naroda u zemljama regiona i zatražio je da to pitanje „drži visoko na svojoj agendi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari