Selaković: Srbija Angoli poklonila 50.000 doza vakcine Sputnjik 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MIŠKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Angoli sa najvišim zvaničnicima te države, kojoj je Srbija poklonila 50.000 doza Sputnjik-V vakcina protiv virusa korona, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, na sastancima je istaknuto da su odnosi dve zemalje prijateljski, otvoreni i iskreni, i da treba preduzeti korake kako bi se visok nivo političkih odnosa preneo i na polje ekonomske saradnje.

Selaković je, posle sastanka sa predsednikom Angole Žoaom Lourensom, rekao novinarima da postoje brojne mogućnosti da se ekonomski odnosi unaprede i da će u najskorije vreme biti upriličen sastanak dvojice šefova država, što će biti jasan znak poslovnoj zajednici Srbije o mogućnostima za investiranje u Angolu.

„Napravili smo nacrte više sporazuma, koji bi trebalo da budu potpisani na najvišem nivou, i koji će biti od ključnog značaja za unapređenje ekonomske saradnje“, rekao je Selaković.

U ovom trenutku, kako je podsetio, u Angoli već posluje nekoliko srpskih kompanija, poput „Planuma“, ali postoji zainteresovanost i drugih kompanija, kojima je potrebna i jasna politička i legislativna potvrda mogućnosti za investiranje.

Selaković je rekao da je sastanak sa predsednikom Lorensom bio i prilika da prenese poziv za učešće delegacije Angole na obeležavanju 60 godišnjice beogradske konferencije nesvrstanih, kao i da izrazi zahvalnost zbog čvrste i dosledne podrške Angole teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Selaković se u Angoli sastao i sa šefom diplomatije Teteom Antoniom, kao i sa ministarkom zdravlja Silvijom Lutukutom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari