Selaković: Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga sa Meksikom 1Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO)

 Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Meksiko Sitiju da je Srbija opredeljena da unapređuje ukupne odnose sa Meksikom, sa posebnim akcentom na intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

Selaković je izrazio spremnost za jačanje saradnje u mnogim oblastima kao što su kultura, nauka, sport, obrazovanje, turizam, ali i saradnje gradova i opština, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je u razgovoru sa predsednikom Meksika Andresom Manuelom Lopesom Obradorom izrazio zadovoljstvo što delegacija Srbije u meksičkoj prestonici prisustvuje svečanostima povodom tri važne godišnjice Meksika, poručivši da je čast deliti lepe trenutke sa prijateljima.

Istakao je da Srbija visoko ceni dosledan stav Meksika o nepriznavanju Kosova i podršci nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Selaković: Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga sa Meksikom”

  1. Ima tu mnogo toga. Naročito razmena iskustava vezana za kartele. Na tom polju dominiraju Meksiko, Kolumbija i zapadni Balkan.

  2. Sa kojim klanom jačate veze s obzirom da Meksikom vlada mafija. Nekada su nas zvali Evropski Brazilci u fudbalu, a sad smo Evropski Kolumbijci po (ne)uredjenosti države.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.