Selaković: Srbija opredeljena za snažniju saradnju sa Kolumbijom 1Nikola Selaković Foto: FoNet/MSP Srbije

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković izjavio je danas u Bogoti tokom razgovara sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Kolumbije Alvarom Lejvom Duranom (Alvaro Leyva Duran) da je Srbija jasno opredeljena da još snažnije razvija ukupne odnose i saradnju sa Kolumbijom.

Ukazavši da je od poslednje posete Kolumbiji na ministarskom nivou proteklo 11 godina, Selaković je istakao da je potrebno raditi na intenziviranju političkog dijaloga, samim tim i češćim susretima zvaničnika dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Takođe, preneo je da bi održavanje političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova bila odlična prilika da se razmotre mogućnosti i sagledaju potencijali za unapređenje bilateralne saradnje.

Šef srpske diplomatije je dodao da postoje potencijali za saradnju u mnogim oblastima, naročito u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, rudarstvu, ali i turizmu, obrazovanju, kulturi i sportu.

Ministar Selaković sutra će, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovati ceremoniji inauguracije novog predsednika Kolumbije Gustava Fransiska Petra Urege (Gustavo Francisco Petro Urrego).

Tokom boravka u Bogoti, šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima latinoameričkih i karipskih država.

Selaković do 12. avgusta boravi na latinoameričkoj turneji tokom koje će pored Kube i Kolumbije, posetiti Kostariku i Venecuelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari