Selaković: Srbija spremna da pomogne Libanu u suočavanju sa trenutnim izazovima 1Bejrut, 18.08.2021. - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selakovic posetio je danas srpske vojnike koji su u Libanu angazovani u okviru mirovne misije UNIFIL, i pri tom se susreo sa njenim seom, italijanskim generalom Stefanom del Kolom, kao i sa komandantom Sektora Istok, u okviru Foto: BETA/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković posetio je danas srpske vojnike koji su u Libanu angažovani u okviru mirovne misije UNIFIL, i pri tom se susreo sa njenim šefom, italijanskim generalom Stefanom del Kolom, kao i sa komandantom Sektora Istok, u okviru kojeg su i srpski vojnici, saopšteno je iz Minitarstva.

Selaković je proveo neko vreme u razgovoru sa srpskim plavim šlemovima i njihovim komandantom potpukovnikom Hajrudinom Šabotićem, istakavši da oni veoma doprinose međunarodnom ugledu Srbije i na ponos su svojoj zemlji.

Selaković se u razgovoru sa najvišim oficirima UNIFILA detaljno informisao o bezbednosnim izazovima na jugu Libana i ukazao da je Srbija spremna da pomogne toj zemlji u suočavanju sa trenutnim izazovima, ne samo angažovanjem mirovnjaka, već i donacijama hrane, vakcina i savetima za prevazilaženje teške ekonomske situacije.

On je Libanu uručio i prvi kontingent od ukupno 40.000 antikovid vakcina koje je Srbija donirala i najavio skoru pomoć u hrani za socijalno najugroženije libanske građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari