Selaković: Želimo da stipendiramo određeni broj studenata iz Gambije, kroz program "Svet u Srbiji“ 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO

Želimo da damo svoj doprinos saradnji u oblasti obrazovanja i stipendiramo određeni broj studenata iz Gambije, kroz program „Svet u Srbiji“, za studiranje u našoj zemlji, poručio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je na sastanku sa ministrom inostranih poslova, međunarodne saradnje i dijaspore Gambije Mamaduom Tangarom rekao kako se nada da je njihov susret na marginama konferencije u Beogradu povodom osnivanja Pokreta nesvrstanih samo uvod u intenzivniju komunikaciju i kontakte na visokom nivou.

Selaković je naglasio da je Srbija spremna da uspostavi saradnju u brojnim oblastima poput obrazovanja, poljoprivrede, građevinarstva, IT sektora, ekonomske saradnje i turizma.

Naša zemlja je u prilici da na različite načine pruža pomoć i podršku prijateljskim državama, kojima je to potrebno, istakao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari