Šešelj i Vacić dan za danom sa sadašnjim i bivšim ambasadorom Palestine 1foto: SRS

Predsednik Srspke radikalne stranke Vojislav Šešelj sastao se danas s ambasadorom Palestine Muhamedom Al Namurom, dok se predsednik „Srpske desnice“ Miša Vacić juče sastao sa Al Namurovim prethodnikom, Muhamedom Nabhanom.

Šešelj, koji je i kandidat radikala za premijera, sa saradnicama danas je primio palestinskog ambasadora u sedištu stranke, u Beogradu.

On izrazio razumevanje za „pravednu borbu palestinskog naroda i veliku zabrinutost zbog genocida koji Izrael sprovodi protiv Palestinaca tražeći uporište za svoju genocidnu nameru u Bibliji Starog zaveta“, stoji u saopštenju.

„Srpski narod kao prva evropska žrtva američkog imperijalizma ima moralnu obavezu da digne glas i suprotstavi se nezapamćenom progonu palestinskog naroda iza kojeg stoje Sjedinjene Američke Države“, rekao je tom prilikom.

Šešelj i Vacić dan za danom sa sadašnjim i bivšim ambasadorom Palestine 2
foto: SRS

Juče se i predsednik ekstremno desne „Srpske desnice“ Miša Vacić pohvalio da se sastao s ambasadorom Palestine. Doduše, bivšim, iako to tako nije naveo u objavi na mreži „Iks“.

„Danas povodom dana Nezavisnosti Države Palestine, 15.novembra predsednik Srpske Desnice Miša Vacić imao je sastanak sa ambasadorom Palestine u Republici Srbiji njegovom ekselencijom gospodinom Mohammed Nabhanom“, stoji kod Vacića.

Oni su se sastali povodom dana Nezavisnosti Države Palestine.


„Srpski i Palestinski narod su prijatelji još od vremena Svetog Save“, stoji u tvitu Miše Vacića.

Vacić je dodao da je sa Nabhanom u prijateljskim odnosima još od 2007.

Predsednik Vučić je u julu ove godine primio akreditivno pismo ambasadora Al Namura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari