Šešelj uveren da će radikali u koaliciji sa SNS u Beogradu "trijumfovati": Ako zafali, SRS u vladi 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je jutros da se ta stranka sprema da bude opozicija u republičkom parlamentu, a jedino u slučaju da naprednjaci sami ili zajedno sa socijalistima ne budu u stanju da formiraju vladu, „tu ćemo onda mi da priskočimo, naravno, uz određene uslove“.

Šešelj je za televiziju Hepi rekao da će radikali da „priskoče, da oni ne bi bili prinuđeni da prave koaliciju sa izdajničkim strankama“.

Mislim da do toga neće doći, a važno je da Srbija ima jaku, patriotsku opoziciju, rekao je Šešelj, koji je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za onoga „ko do sada nije izneverio“.

On je uveren da će radikali u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Beogradu „trijumfovati“, dok će na republičkim izborima imati bolji rezultat nego u prošla dva izborna ciklusa.

Šešelj tvrdi da nije dobio novu optužnicu iz Haškog tribunala

Govoreći o novoj optužnici iz Haškog tribunala, Šešelj je rekao da je još nije dobio, dok su njegova četiri saradnika dobili taj dokument.

Čim su čuli da smo sklopili koaliciju sa naprednjacima, oni su krenuli sa tim da nas diskvalifikuju, da nas narod ne bi glasao, a ne poznaju srpski narod. To će nama biti doprinos kampanji i narod će iz inata glasati, smatra Šešelj.

šešelj vučić
foto FoNet/Aleksandar Levajković

On je rekao da se radi o optužbama za nepoštovanje suda, ali nema uslova za njihovo izručenje Hagu.

Srbija je potpisala sporazum sa Tribunalom o izručenju optuženih za najteža krivična dela, ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i zločin genocida, a ovo je najblaže krivično delo, koje se svuda u svetu kažnjava novčanom kaznom, objasnio je Šešelj.

Tribunal za to izriče kaznu od sedam godina zatvora i novčanu kaznu od 50.000 evra, a nekada je bilo 100.000 evra i nju je jedino platila Florans Atman, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari