Ševarlić: Nisam se pokajao zbog svog protesta pred Skupštinom Srbije, ali je obesmišljen 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Poslanik Miladin Ševarlić kazao je danas da se nije pokajao zbog svog kratkog ovonedeljenog protesta pred Skupštinom Srbije, ali da ga je prekinuo jer je obesmišljen.

„Obesmišljen je jer sam postavio po meni najznačajnije nacionalno pitanje: Kosova i rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, i Ustava Srbije, i u kontekstu toga besmisla i pianje puta Srbije u EU bez Kosova“, rekao je Ševarlić za televiziju N1.

Ševarlić je naveo da ne zna da li bi u tome uspeo svojim štrajkom glađu, ali da je njegov cilj bio da podstakne građane na promišljanje o tom pitanju.

Po njegovoj oceni, vlast Srbije se prema pitanju Kosova odnosi nacionalno neogovorno, bez informicija poslanicima, i zato je i potegao to pitanje.

„Neodgovorno je to i prema Skupštini koja je jedino mesto gde o tome mora da se raspravlja, nema nikakvih naznaka o reintegraciji Kosova u sastav Srbije, kao da je neko već napravio dogovor, a samo se čeka trenutak da se to saopšti javnosti“, kazao je Ševarlić.

On je ocenio da je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović „izveo rijaliti program na stepeništu“ Skupštine Srbije.

Ševarlić je naveo da je prve noći svog štrajka glađu zakazao konferenciju za novinare u 23 časa, jer je želeo da se fokusiraju „samo na temu koju je pokrenuo“, ali da su novinare „zanimali više poslanici SNS i lider Dveri“.

„Došlo je dvadesetak ekipa, sve su se ustremile ka poslanicima većine koji su se skupili, obavljali su razgovore pola sata, zatim su od te grupe sa desne strane prešli na levu, kod (lidera Dveri) Boška Obradovića, a kod mene je na kraju došla samo ekipa Radio-Televizije Srbije koja mi je rekla: ‘Imate samo dve rečenice!’. Od toga je u trećem Dnevniku RTS objavljena prva rečenica, i dve reči iz druge, tako da ni ja koji sam dao izjavu, ne bih shvatio o čemu se radi, poslužio sam kao pokrivalica s fotografijom“, kazao je Ševarlić.

On je dodao da je „postao samo brvno na kojem se tuku dve opcije“ – vladajuća SNS i opozicione Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari