Siniša Kovačević: Vučić "otrovan vlašću" a "taj narkotik koji ide uz moć je najveći afrodizijak" 1Foto: Printscreen/N1

Poslanik Siniša Kovačević izjavio je danas da su protesti „Srbija protiv nasilja“ krik tuge i tišine i ocenio da će ti protesti trajati dok bude trebalo, jer se građani bune zbog toga što je država svojim činjenjem i insistiranjem na primitivizmu, nasilju, bahatosti i obesti proizvela dve strašne tragedije, saopštila je Narodna stranka.

Govoreći o masovnim ubistvima Kovačević je rekao da vlast, koliko god hoće, može da tvrdi da je to sticaj okolnosti i da se u Americi ili u Srbiji pre 10 – 15 godina događalo nešto slično, i naglasio da su to ipak bili produkti individualnih ludila.

„Ovo ludilo je indukovano i proizvod je Pinka, Hepija, primitivizma i kulta nasilja kojem smo izloženi, a da ne postoji apsolutno nikakav mehanizam odbrane koji bi pokušao da nas brani od toga“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

On je podsetio da je masovni ubica iz Mladenovca objavljivao video snimke u kojima je pokazivao da je fasciniran jednim od junaka rijalitija „Zadruga“.

Kovačević je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „otrovan vlašću“ i da je „taj narkotik koji ide uz moć, u isto vreme najveći afrodizijak i nešto čega se najteže oslobađate“.

On je ocenio da nije siguran da će kod Vučića prevladati racio, već da možda prevladati strah.

„Da Vučić sada ima te svoje falange, još uvek jednako motivisane kao što je to bilo pre par godina, pre nego što je Veljko Belivuk kao lider tih falangi uhapšen, oni bi nas već tukli bejzbol palicama po ulicama. Vučić je pod pritiskom evropske i svetske javnosti i to ga sprečava da nas već sada gađa vodenim topovima“, dodao je Kovačević.

On je rekao da Vučić nema način „da na nas šalje konjicu kao što je slao prošli put“ i dane sme da šalje „ostrvljene žandarme da nas bestijalno tuku“ sve dok su okupljanja građana mirna, staložena, puna pijeteta i dok su svesni da su ih na ulice izvele nevine dečje duše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari