"Skraćenica pamtljiva, ali već viđena, Ponoš bliži desnom centru nego centru": Može li SRCE da se nametne u opoziciji? 1Foto: Beta/Milan Obradović/Emil Vaš

Za ozbiljniju analizu treba sačekati njihov plan, program i ono što je najvažnije, koji će ga ljudi činiti. Ono što se sada čini jeste da je politička scena zasićena i da nema previše prostora za nove organizacije. Ne čini se realnim da ovaj pokret može da se nametne kao vodeći ili stožerni u opoziciji, ali verovatno može da bude u igri za prelazak cenzusa – kaže za Danas Bojan Klačar, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju, komentarišući novoformiranu političku organizaciju kandidata na predsedničkim, aprilskim izborima – Srbija centar.

Već deset godina posle svakih izbora, dodaje on, biračima se nude nove političke organizacije i ako se vide rezultati izbora zaključuje se da se sve vreme vrši preraspodela glasova unutar jednog te istog opozicionog bloka.

– Što se tiče političke pozicije, ona nije iznenađenje jer je Zdravko Ponoš indirektno najavljivao centrističku poziciju, ali se čini i da je on lično bliži desnom centru nego centru. Međutim, u prostoru centra i desnog centra je već puno političkih organizacija. Sam naziv nije preterano inventivan i naziv sugeriše na njihov pokret i njegove ciljeve, a skraćenica SRCE je pamtljiva ali već viđena u sloganima za izbore: Dveri su imale slogan za ove izbore Srcem za Srbiju – zaklkjučuje sagovornik Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari