Skupština grada Smedereva prekinuta, nastavak u 15 sati 1

Sednica Skupštine grada Smedereva, zakazana za danas, počela je sa malim zakašnjenjem i sa “nategnutim” kvorumom (48 od 70 odbornika) da bi ubrzo bila prekinuta. Kako prenosi Podunavlje.info, sednica će biti nastavljena u 15 časova.

Početku sednice prisustvovali su, pored određenog broja vladajuće stranke (ne svi), odbornici SPS-a, koji nisu zvanično u koaliciji, kao i odbornici DSS/Dveri i Dosta je bilo.

Odbornici Demokratske stranke danas se nisu pojavljivali u Skupštini grada.

Na dnevnom redu današnje sednice našle su se samo dve teme, izmene i dopune četiri planska akta i izmena Odluke o podsticanju obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva, koje su sve samo ne političke, pa se postavlja pitanje zašto je došlo do prekida sednice.

Formalno, na predlog Brančeta Stojanovića, potpredsednika Skupštine grada Smedereva (SPS), usvojena je pauza, koja je umesto pola sata, potrajala. U međuvremenu je pregovarano na relaciji SPS-SNS, kako bi se dogovorio nastavak sednice, nastavak je najavljen za 15 sati.

Kako saznajemo, održane su konsultacije na nivou gradskih odbora SNS-a i SPS-a, ispred SNS su bili Vesna Kiš, Dejan Stošić i Jovan Beč, a sa druge strane predsednik GO Milija Barović, Mića Kostić i Branče Stojanović.  Dogovoreno je da se da danas izglasaju tačke na dnevnom redu, odbornici SPS-a će i ovoga puta biti tu i glasati.

– SPS je zatražio pauzu jer je vrlo važna tačka a ja nisam lično imao ubeđenje da postoji skupštinska većina koja bi izglasala ova urbаnistička akta. SPS je bio u punom kapacitetu, svih 9 odbornika je tu, ali određen broj odbornika SNS nije bio u sali, što postaje pomalo simptomatično. Podsetiću, slično se dogodilo kada se izglasavao budžet glasovima SPS je izglasan budžet. Nismo hteli da dozvolimo da se budžet ne izglasala, ali pitamo sada šta se dešava, zbog čega veliki broj odbornika SNS ne prisustvuje skupštini. Posle izbora dogovor je bio da budemo deo skupštinske većine i zamoljeni smo da glasamo za sve predloge SNS. I mi smo glasali iako nismo potpisali koalicioni sporazum jer poštujemo dogovor. Sada vidimo da nemaju 44 odbornika, što znači da neki drugi odnosi postoje, i tražimo odgovor šta se dešava, a to je pitanje za SNS – kazao je Branče Stojanović novinarima tokom neplanirano duge pauze skupštinskog zasedanja.

U Skupštini grada Smedereva, od ukupno 70 odbornika, SNS ima 44, od kojih su dva člana SPO i jedan PUPS, SPS ima 9, DS 4 (prvobitno 5, pa je u međuvremenu jedan postao samostalni), ZZS 3, DJB 5, DSS/Dveri 4 i jedan već pomenuti samostalni odbornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari