Skupština slobodne Srbije: Kapetan Dragan je pod zaštitom  Vučića 1Dragan Vasiljković Foto: EPA/DEAN LEWIS

Skupština slobodne Srbije je saopstila da najoštrije protestuje zbog akcije osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, zvanog Kapetan Dragan, čija fondacija besplatno deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Zorana Đinđića.

Oni traže od tužilaštva da pod hitno reaguje, zaustavi ovu akciju i Vasiljkovića primereno kazni.

Traže od vlasti da oštro osudi deljenje inkrimisanih majica i najavu Vasiljkovića da će pokrenuti peticiju za oslobađanje Jovanovića, jer će u suprotnom biti uvereni da upravo vlast stoji iza Kapetana Dragana i da se preko njega sveti pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, koji simbolizuje politiku koja je potpuno suprotna politici Srpske napredne stranke.

SSS ukazuje da je paravojni „heroj“ Dragan Vasiljković produkt nacionalističke ideologije Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića, i da danas u Srbiji uživa zaštitu i punu podršku naprednjačke vlasti, što se vidi i po njegovom čestom gostovanju na televizijama pod kontrolom Vučićevog režima.

SSS sumnja da je ova akcija Dragana Vasiljkovića naprednjački probni balon, odnosno najava mogućeg amnestiranja i puštanja iz zatvora osuđenih za ubistvo Đinđića, koji su imali bliske odnose sa nekadašnjim vrhom Srpske radikalne stranke, iz koje je nastala danas vladajuća Srpska napredna stranka. Kako navode,  nikada nije razjašnjena politička pozadina Đinđićeve likvidacije ubistva, jer bi nas možda to razjašnjenje odvelo i do onih koji danas bahato vladaju Srbijom, ponižavajući njene građane.

Da je otkrivena politička pozadina Đinđićevog ubistva, možda bi neki od sadašnjih vladara Srbije bili u zatvoru zajedno sa Zvezdanom Jovanovićem i Miloradom Ulemekom Legijom, navodi se u reagovanju SSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.