Skupština Srbije 13. jula i o izmenama zakona o zaštiti prirode i o vodama 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 13. jul, plenarnu sednicu na kojoj će poslanici, između ostalog, razmatrati izmene i dopune zakona o zaštiti prirode i o vodama.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o potvrđivanju Odluke Mešovitog komiteta država EFTA i Srbije Broj 1 iz 2021. godine o izmeni i dopuni Protokola B uz Sporazum o slobodnoj trgovini između država EFTA i Srbije u vezi s definicijom pojma „proizvodi sa poreklom“ i metodama administrativne saradnje.

Poslanici će razmotriti i predloge zakona o potvrđivanju izmena sporazuma o poljoprivrednim proizvodima Srbije i Islanda, i Srbije i Švajcarske, saopštila je Skupština.

Među tačkama dnevnog reda je i Predlog zakona o potvrđivanju izmena i dopuna 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 i 35 Carinske konvencije o međunarodnom prevozu robe na osnovu isprave za MDP (Karneta TIR) (Konvencija TIR, 1975).

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće i predlog poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Sednica će početi u 10 časova u Domu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari