Vlast i deo opozicije protiv posebne sednice parlamenta o KiM, tvrde iz Dveri, Zavetnika i Narodne stranke 1foto FoNet Aleksandar Barda

Do raspuštanja aktuelnog saziva Skupštine Srbije po svemu sudeći neće biti posebne sednice parlamenta posvećene dešavanjima na Severu Kosova protekle nedelje. Razlog je jer su inicijativu za održavanje te sednice potpisali poslanici samo četiri stranke – Narodne stranke, Dveri, Zavetnika i Novog DSS.

Potpise su odbili da stave, kako navode inicijatori za sazivanje sednice (Narodna stranka , Dveri i Zavetnici), sve stranke vladajuće većine, ali i poslanici opozicionih stranaka Zeleno-levi klub, Pravac Evropa, Demokratska stranka, Za pomirenje, Savez vojvođanskih Mađara, Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije i Moramo-Zajedno, kao i samostalni poslanici Aleksandar Jerković, Selma Kučević, Šaip Kamberi, Dejan Bulatović,Enis  Imamović, Aleksandar Olenik  i prof. dr Jahja Ferhatović.

„Očigledno je da su Srbi na KiM ostavljeni na milost i nemilost albanskim separatistima i skandalozno je da su narodni poslanici vlasti i dela opozicije odbili da se o tome govori u najvišem predstavničkom domu u Srbiji, iako o situaciji na KiM govori ceo svet. Odavno je jasno da vlast ne želi da prihvati da je dosadašnja politika prema KiM doživela potpuni fijasko, ali nam nije jasno da to ne želi da prihvati deo opozicije, osim ukoliko su saglasni sa Aleksandrom Vučićem po ovom pitanju ili imaju određeni dogovor sa njim“, poručuju iz Dveri, Zavetnika i Narodne stranke.

Oni smatraju da u ovom trenutku ne postoji bitnije pitanje u Srbiji od bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i da ovo odbijanje vlasti i dela opozicije o zakazivanju vanredne sednice Narodne skupštine na tu temu najbolje ilustruje njihov odnos prema Srbima koji svakodnevno strahuju za svoje živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari