Poslanici počeli vanrednu sednicu o REM-u 1foto FoNet Ana Paunković

Poslanici Skupštine Srbije počeli su vanrednu sednicu sazvanu na zahtev 106 narodnih poslanika, koja zapravo predstavlja nastavak sednice započete u redovnom zasedanju.

Na dnevom redu je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima koji je podneo REM.

Sednica je počela posavljanjem pitanja.

Druga tačka dnenog reda je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do nedavna dva masovna ubistva „radi utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera“ .

Tu tačku predložio je Radomir Lazović , šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd. Poslednja tačka je predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koji je podneo 61 narodni poslanik u Skupštini.

Da podsetimo sednica o izeštaju VldeSrbije trajala je jedanaest dana, dok se dosadašnja raspava o Nebojše Bakarca na opoziciju i televiziju N 1 i NOva S.

Juče su održana dva kolegijuma, sastanka predsednika parlamenta i šefova poslaničkih grupa,a opozicija tvrdi da je predsednik parlamenta Vladimir Orlić pokušao da prekine i odloži raspravu o zahtevima opozicije. SEdnica je ipak zakazana za danas nakon što je opozicija zapretila da neće izlaziti iz parlamenta dok se započeta sednica sazvana na zahtev opozicije posle dva masovna ubistva ne završi do kraja .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari