Skupština Srbije završila redovno prolećno zasedanje 1Foto FoNet Ana Paunković

Skupština Srbije završila je danas redovno, prolećno zasedanje parlamenta, uz državnu himnu i gardiste, ali će rad nastaviti sutra na vanrednom zasedanju koje počinje u 15 sati.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić sazvao je za sutra, na zahtev 106 narodnih poslanika, treće vanredno zasedanje, a u zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke.

Prva tačka je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podneo REM, saopšteno je iz Skupštine.

Na dnevnom redu je i predlog formiranje anketnog odbora koji će preispitati okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smederava i Mladenovca – u Malom Orušju i Duboni, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Poslanici treba da razmatraju i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Sednica u okviru redovnog redovnog, prolećnog zasedanja, na čijem su dnevnom redu te tri tačke, počela je 18. maja, a poslanici su 25. maja počeli razmatranje izveštaja REM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari