Radomir Lazović tvrdi da ga je ministar finansija nazvao budalom, Orlić negira, Mali ćuti 1Foto: Print screen RTS2

Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba ZLF, tokom rasprave u Skupštini Srbije negodovao je zbog odluke vladajuće većine da objedini raspravu o čak 30 tačaka. Naveo je da je time onemogićeno opoziiji da diskutuje o svim tačkama.

Lazović je tokom izlaganja dosao i u verbalni sukob sa ministrom finansija Sinišom Malim. On je optužio ministra finansija da ga je nazvao budalom i zato je zatražio uvid u stenogafske beleške, ali i snimak sa sednice.

U direktnom prenosu se dobacivanje nije jasno čulo, a Vladimir Orlić, predsednik parlamenta negirao je da je Mali tako nešto rekao. Siniša Mali se nije izjašnjavao o verbalnom incidentu.

Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba naveo je da nije prvi put da Mali vređa poslanike, a da je i premijerka nedavno opoziciju nazvala govnarima.

Inače, Lazović je naveo da kada bi poslanici njegove poslanike grupe govorili o svim tačkama dnevnog reda imalo bi manje od minut da govori o svakoj tački.

„Čestitam kolegama iz vlasti jer ste uspeli ponovo da postanete šampioni. Uspeli ste javni dug podignute toliko koliko nisu sve ostale vlade zajedno. Taj dug sad iznosi 36 milijardi evra“, rekao je Lazović i doado da se vlast hvali železnicom, iako vozovi idu sporije nego početkom prošlog veka.

Lazović je čestitao i „značajan jubilej, rođendan SPS“ i tom prilikom je citirao svog kolegu Dobricu Veselinovića, kako je rekao budućeg gradonačelnika Beograda.

„Veselinović je povod rođendana SPS rekao „sankcije i beda, izolacije i ratovi, bombardovanje, politička ubistva, zločini i nasilje, vlast mafije i kriminalaca, stotine hiljada ljudi je napustilo zemlju. Pomisliće mnogi to je SNS, ali nije to je 33 godine SPS, čestitam vam na tome“, rekao je Lazović.

On se obratio i budućoj ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović, upitavši je da li će uraditi nešto o čemu se govorilo toliko dugo u parlamentu.

„Da li ćete učiniti nešto da izdvajanje iz budžeta za obrazovanje bude veći od pet odsto, koliko smo tražili? Da li ćete uraditi nešto da se plate nastavnicima povećaju? Da li ćete se založiti da imamo više nastavnika, profesora? Da li ćete poboljšati njihove uslove rada? Da li ćete zaposliti više pedagoga i psihologa u školama zato što je njihov broj mali? Socijalnih radnika, takođe“, upitao je Lazović Slavicu Đukić Dejanović.

Reagovala je Snežana Paunović, šefica poslaničkog kluba SPS, koja je rekla da je ranije u parlamentu citiran Dobrica Ćosić i da je Lazović citirao Dobricu, ali ne Ćosića, već Veselinovića.

Radomir Lazović tvrdi da ga je ministar finansija nazvao budalom, Orlić negira, Mali ćuti 2
Printskrin RTS

“ I to sa tvitera, jer se u tom delokrugu krećete“, rekla je Paunović, a šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov poručio je Lazoviću da kada mu pišu te govore, trebalo bi da ih apdejtujtu.

„Ovde ne dolaze nacrti zakona, već predlozi zakona, savladajte bar tu terminologiju ako je moguće. Prošli put ste pokušali da nam objasnite kako to poslanici koji su predložili smenu ministra, sada ne brane tog ministra. Sad ne znate razliku između nacrta i predloga zakona. To je stvarno smešno. O obrazovanju nam predavanja držite vi. A šta je sledeće? Da nam ovaj drži predavanja o zaštiti pasa? Ili Ćuta o štetnosti alkohola“, upitao je Jovanov, poručujući Lazoviću – Srbija nije krug dvojke, gospodine patkice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari