miroslav aleksić foto screenshot RTSfoto screenshot RTS

„Ne vidim da smo tokom ove rasprave došli do nekih rezultata. Vlast ni jednog trenutka nije htela da pokaže ni trunku, ali ni trunku, odgovornosti za te dve tragedije“, rekao je Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke i predlagač za smenu ministra policije Bratislava Gašića.

„Borili ste se svim silama samo da dokažete da niko nije kriv. Ni Gašić, ni Vulin, ni premijerka, ni predsednik, niko iz sistema. Jedini čovek koji je pokazao svest o tome je ministar Ružić. On je podneo ostavku“, ukazao je Aleksić.

On je naveo da su povod za sednicu bile dve nezapamćene tragedije, 19 mrtvih i sednica na kojoj je trebalo da se vlast i opozicija suoče jedni sa drugima i šta će učiniti da se takva tragedija nikad više ne desi.

On je pozvao i poslanike vlasti da pokažu da nisu samo roboti i da glasaju za smenu Gašića, ali kako je rekao jasno je da je za vlast čitava tragedija koja se dogodila trivijalna, bar tako su ocenili neki poslanici vlasti.

„Nije teško da glasate za njihovu smenu, nije teško ministre Gašiću“, rekao je Aleksić, navodeći imena ubijene dece, na šta je vladajuća većina oštro reagovala da opozicija nema meru i da za njih ne postoji dno.

Aleksić je ipak konstatovao da ako ministar zbog strašnog ubistva ne želi da podnese ostaku, onda sigurno neće to uraditi ni Aleksandar Martinović zbog vređanja građana koji nemaju decu.

Izlaganjem Aleksića i Marine Raguš, poslanice SNS, koja je pozvala opozicju da se odazovu na dijalog sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko izbora završena je rasprava o smeni minstra policije Bratislava Gašića. Glasanje je zakazano za 17 sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari