Zelenović: Kako je vlast oterala Martinovića, tako će smeniti i Gašića i Vulina 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Nebojša Zelenović, šef poslaničke grupe Zajedno, pozvao je građane sa svog Tviter naloga da se okupe danas u 15 sati ispred Skupštine Srbije, jer bi tada trebalo da bude glasanje o smeni ministra policije Bratislava Gašića.

„Što se mene tiče imate poziv da se okupite pred Skupštinom da zajedno sačekamo rezultat glasanja o Gašićevoj smeni“, napisao je Zelenović na Tviteru.

Zelenović je inače u Skupštini Srbije u završnom obraćanju rekao da stotine hiljada građana deset nedelja šeta i protestuje, a pedeset dana traje rasprava u parlamentu.

„I za sve to vreme moglu smo da čujemo samo targetiranje i mržnju“, rekao je Zelenović i dodao da kako je vladajuća većina oterala iz skupštinske sale ministra Aleksandra Martinovića, tako će ispuniti i zahteve građanskog protesta.

„Uživao sam jutros gledajući kako se predsednik skupštine Vladimir Orlić „kuva na tihoj vatri“ sve dok niste popustili i oterali Martinovića iz sale. E tako će biti smenjen i Gašić i Aleksandar Vulin i izgubiće frekvencije Pink i Hepi jer će građani to tražiti“, rekao je Zelenović.

On je poručio da je vlasti bitno samo kako da se protesti „Srbija protiv nasilja“ što pre završe i da se što pre dođe do izbora.

„Neće biti izbora jer građani protestuju na ulici i traže ispunjenje zahteva. Svako ko priča o izborima radi za vas, jer je to jedini način da se spasite“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari