Skupština Srbije ugostila ruske senatore koji su pod sankcijama EU 1Foto: Shutterstock/Vladirina32

Članovi delegacije Saveta Federacije Federalne Skupštine Rusije – gornjeg doma ruskog parlamenta, koji su se danas u Beogradu sastali s poslanicima Skupštine Srbije, na spisku su pojedinaca kojima je Evropska unija uvela sankcije posle ruskog napada na Ukrajinu, proizlazi iz Uredbi EU.

Delegacija predvođena Jelenom Afanasjevom, u kojoj su Vladimir Krugli i Andrej Černišev, sastala se danas s članovima Poslaničke grupe Skupštine Srbije za prijateljstvo sa Rusijom.

Za danas je, po najavi parlamenta, planiran i njihov odvojen sastanak s predsednikom Skupštine, Vladimirom Orlićem.

Po dokumentima EU, Jelena Vladimirovna Afanasjeva, Vladimir Igorevič Krugli i Andrej Vladimirovič Černišev su u spisak sankcionisanih fizičkih i pravnih lica uvršćeni izvršnom uredbom Evropskog saveta od 9. marta 2022.

Na spisak je tada uvršćeno 146 članova Saveta Ruske Federacije koji su ratifikovali odluke ruske vlade „o Ugovoru o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći između Ruske Federacije i Donjecke narodne republike te između Ruske Federacije i Luhanske narodne republike“.

Mere EU uperene protiv aktivnosti koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, uključuju zabranu putovanja u zemlje EU i zamrzavanje eventualne imovine i izvora finansiranja na teritoriji Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari