Skupština Vojvodine raspravlja o planu razvoja APV do 2030. godine 1Foto: Skupština Vojvodine

Sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, 22. po redu, održava se danas u Velikoj sali. Na dnevnom redu je devet tačaka, među kojima i predlog plana razvoja za APV za period do 2030. godine.

Poslanici će raspravljati i o donošenje prostornog plana područja posebne namene za izgradnju nasipa kod naselja Kupinovo, parka prirode „Begečka jama“, „Slatine u dolini Zlatice“; kao i predela izuzetnih odlika „Kanjiški Jaraši“.

Na dnevnom redu je i odluka o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora Autoputa e70, deonica Pančevo-Vršac-granični prelaz sa Rumunijom (Vatin).

Vredna pažnje biće i rasprava o programu za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u APV za period do 2026.

Poslednje dve tačke dnevnog reda o kojima će biti reči je Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2022. godinu i Izveštaj o radu i poslovanju Pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova za 2022. godinu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari