"Skupštinska sala je bila zauzeta, a sudija Majić je oslobađao Kurtijeve teroriste": Nikola Dašić, poverenik SNS-a Kragujevac o tribini ProGlasa na otvorenom 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom sinoćnje Tribine ProGlasa održane u Kragujevcu, po prvi put na otvorenom, reagovao je Nikola Dašić, član Predsedništva SNS i poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kragujevac, donedavno gradonačelnik i sada predsednik Privremenog organa grada.

– Lavina manipulacija i neistina sve više postaje uobičajeni stil ponašanja Đilasovih opozicionih aktivista samoproglašenih moralnih čistunaca. Tako se preki neki dan, više ne možemo ni da pohvatamo u kojoj ulozi, oglasio izvesni gospodin Guta iz Vojvodine sa potpunim izvrtanjem proste činjenice o zauzetosti gradske skupštinske sale. Valjda mu je kao večitom studentu prava teško da razume propise i procedure, započinje Dašić svoje obraćanje javnosti i medjiima.

Izborni proces je, po njemu, ozbiljan državni zadatak, pa je potrebno da se obezbede i pristojni uslovi za rad izbornih tela i nadležnih službi.

– Nije vama, gospodo, stalo do skupštinske sale, već do nasilne reakcije kad vam nešto nije po volji. Navikli ste da, ako nešto ne možete milom, a vi biste silom i bezakonjem.Tome vas valjda uči vaš gazda Đilas, koji je glavni promoter uzurpacije državnih resursa i prikriveni manipulator, koji ne preza ni od čega. Valjda mu je malo to što ima preko pola milijarde evra, pa bi preko vas da pokuša ponovo da zavlada i da zaradi još toliko, ističe on.

Dašić tvrdi da je zahtev za održavanje Tribine ProGlasa podnet „za vreme kada je službeno zauzeta”.

– Zar vi ne treba da širite poštovanje zakona? A, pri tome, niti ste politička partija, niti grupa građana koja izlazi na izbore, već samoproklamovana uobražena i razmažena elita nenaviknuta da je neko neće, zaključuje on u svom saopštenju.

Takođe i dodaje „svesni ste vi toga, kao što znate da vas narod neće, jer ste pročitani”.

– Umesto što sami sebi delite etikete samozvane elite, bolje bi vam bilo da počnete da čitate ovaj narod. To je knjiga, koju nećete pronaći u rezidencijama i palatama vaših mentora. Niste vi nikakvi nezavisni intelektualci, već robovi puste želje da ponovo oborite Srbiju, ocenio je Nikola Dašić.

U svom obraćanju organizatorima inicijative ProGlasa on se zaoitao i „zašto sudija Majiću, kad ste već politički aktivni nikada niste javno izneli moralni i stručni stav o Kurtijevom progonu Srba?”

– Zar vas ne zaboli ponekada muka našeg naroda, iako ste oslobađali albanske teroriste? Zar se ne zapitate, kad već ne umete da se postidite, da li je normalno da Vi kao sudija budete političar? Nije nam jasno imate li radno vreme, da li ste danas na godišnjem odmoru? Ili niko ništa ne sme da Vas pita, jer ćete onda skočiti sa „elitom” kako niko ne sme da dira u nezavisnost sudija?, dotakao se doskorašnji gradonačelnik Kragujevca i jednog govornika sa sinoćnje Tribine „Podrži i potpiši ProGlas”.

I, naravno, uvek ste dobrodošli u Kragujevac da Kragujevčani vide sa kim imaju posla, poručio je on u svom današnjem saopštenju.

– Kao i uvek do sada, vi pričajte u prazno, a mi ćemo da radimo i gradimo, jer Srbija ne sme da stane, završio je Nikola Dašić u svom obraćanju građanima i medijima povodom sinoćnjeg skupa ProGlasa u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari