Sličnosti i razlike postizborne krize u Americi i Srbiji

U SAD institucije brane zakon, za razliku od naše zemlje

Ostavite komentar


  1. I ovaj tekst kao i mediji demokrata beže sa osnovne teme: ima mnogo pokradenih glasova od strane demokrata.

  2. U, Srbiji niti je bilo niti ima izborne krize. Kriza je u glavama celnika „bojkot“ opozicije. A, ovo u Americi podseca na Zelenovica i izbore u Sapcu.

  3. Izborni proces u SAD i Srbiji je neuporediv. Naravno, u korist Srbije. SAD kao ogromna država, pruža neverovatno mnogo mogućnosti za „izborne mućke“ i prekrajanje volje gradjana. Mislim da su izbori u SAD svojevrstan cirkus i haos u kome spretniji, pokvareniji i bogatiji uvek dobijaju izbore. Kod nas je na biračkim mestima po desetak-dvadeset kontrolora i predstavnika stranaka. Da bi se manipulisalo sa glasovima, moraju se zaobići bezbrojne prepreke. Inače, siguran sam da ratni lobi u SAD, kao i politički establišment, koji žive lepim parazitskim životom, neće dozvoiliti drugi mandat Donaldu Trampu, po svaku cenu. On je bio na putu, ma kako se to nekima činilo neuko, trapavo i nediplomatski, da detronizuje politički establišment, koji je od prvog dana njegovog predsednikovanja, pokušavao da minira i obesmisli bilo kakav potez gospodina Trampa. Ako, ipak, izgubi izbore, gospodin Tramp je, siguran sam, na taj način spasao sebe. Igrati se sa interesima ratnog lobija i „duboke države“ predstavlja veoma rizičan posao.

    1. “…spretniji,pokvareniji i bogatiji uvek dobijaju izbore…”
      Vas miljenik Tramp je jedan od dobitnika izbora,2016!!!

      1. Moj miljenik nikada ne može biti predsednik države koja nas je bombardovala i koja pokušava na svetoj srpskoj tetritoriji da podigne svoje monstrum čedo, bez obzira da li se taj čovek zvao Bajden ili Tramp.

        1. Mene iznenadjuje uredništvo Danasa.Za razliku od N1 gde ništa sto je protiv Djilasa i neofašista ne moze da se napiše ,ovde pak se ide drugom logikom.Ocrniti srpske zakone gde i evidentno nema osnova.U Usa je gradjanski rat u najavi …manipulacije poštanskim glasovima je evidentno…i sad se postavlja pitanje gde je bolje.Uz napomenu da srpski zakom ili ti izborna radnja u Srbiji nije cvećka i najbolja ali uporedjujući sa Usa je za F odeljenje.Ps: Uz duzno postovanje adminisratora Danasa nisam siguran da će te objaviti ovaj komentar.Ako i ne objavite ja sam na dobitku…pala je opklada sa Djilasovim bojkotasem da je Danas samo franšiza cenzura medija tipa N1….

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.