Slobodan Samardžić: U Vašingtonu je Priština dobila skoro sve

Profesor FPN i ministar za KiM u Koštuničinoj Vladi govori za Danas o odjecima sastanaka u Beloj kući i Briselu

Ostavite komentar


  1. bravoo vrlo tacna analiza zato i na kosovo svi se hvale i slazu se sa ovom analizom

    1. Sto ne spasi Kosovo I Metohiju kada si ti bio ministar?
      Nego ste prodali i unistili sve sto ste mogli.

      1. Igi, pa…. Sećaš se, oni nikad nisu bili obavešteni, tako da nije ni znao, do danas, da je KiM. proglasilo nezavisnost 2008.

        1. Jeste Igi, seti se. kada ti je AV bio ministar za informisanje kako te je informisao da si junački, sa Vulinom na tenku odbranio Kosovo i kako si Nato na noge bacio, kako si osudio sve svetske državnike i u zatvor ih poslao… ali nije posao zavrsio do kraja, pa evo sada opet pobedjuje ali ne na Kosovu, nego u sred DC-a i Brisela, moj Igi.

      2. Ovaj lik mora da ima retrogradnu amneziju. A vi, sa malo vi, koji samo krotikujete kada god stignete uzmite lepo papir pa levo njihovi a desno vasi pa da se vidi ko je sta i koliko postigao. I ona stara „nelaje ker sela radi no sebe“

  2. Grad i lokalna samouprava Pristine nisu ni bili, ni pregovarali. Nego vlada Kosova, sa kojom vlada Srbije pregovara. A u vladi Kosova je odavno i neprekidno i Srpska lista. Uzgred, prof Samardzic nam ne pominje svog sina (koga je ubacio bez konkursa, nezkonito u diplomatiju), koji je visoki funkcioner MSP i trenutno otpravnik poslova ambasade Srbije u Maroku
    http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/diplomatsko-konzularna-predstavnistva/diplomatske-misije/ambasade/77–/77-?lang=lat

      1. Vlada Kosova postoji. Od juna. Predsednik vlade je A. Hoti. Potpredsednik vlade Kosova je Goran Rakic, iz Srpske liste koja je u vec trecoj uzastopnoj vladi Kosova (Haradinaj, Kurti, Hoti). Ima i jos 2 ministra. Vlada Kosova je polozila zakletvu na ustavu Kosova u skupstini Kosova, pred predsednikom Kosova

    1. Samardzic junior se tamo zlopati vec 7 (sedam) godina, iako mandati traju 4. Nije to lako – Rabat je na moru, devizna plata, dodaci, reprezentacija, rezidencije, bastovani, sekretarice, soferi, fri sopovi, prijemi…. A sve zbog Kosmeta! Uzgred, da li Junior zastupa drzavnu politiku ili misli sto i prof dr Tata?

    2. Sin mu je pretpostavljam bio jedan od ucesnika na pregovorima u DC, mozda je njegov sin u nekoj od tačaka sporazuma pa ga profesor ne pominje? Dubok naklon Vašim roditeljima na izvanrednom vaspitanju i obrazovanju.

  3. ajmo profesore da se malo bavimo zivotnim stvarima, a da metafiziku ostavimo po strani kada budemo resili ono sto je bitnije jer nam je noga na vratu. Ajmo mao i da pricamo i o drugoj pokrajini, Vojvodini. da vidimo standard Vojvodjana 1989.g. i sada. Gde bismo mi bili da nismo se bavili srpstvom i čekićarstvom

  4. Dragi Prof Smaradzicu, Srbija nije postala „jedna nebitna zemlja“, Srbija je oduvek „jedna nebitna zemlja“, koja igra kako joj velike sile sviraju.. To vam je valjda jasno..

  5. Pravednije je reći : Srbija je izgubila sve pa je sad dobila nešto.

    Samardžićeva vlada i kompanija na Kosovu su grdne izneverili. Odgledajte emisiju Patriotska pljačka, to je iz njihovog vremena.

    1. Tako je Srbija nije ni postojala pre Vucica, on je sam stvorio Srbiju, Srbija do njega nije imala ni kulture ni istorije, ni heroja, ni umetnika, ni knjizevnosti, ni glumaca, ni politicara, ni naucnika, ni univerziteta, ni zeleznice, ni industrije, ni granica, … nista. Ako si ubedjen u to, onda je Vucic stvorio nesto, Srbiju koja ima samo njega kao jedinu istituciju i medije koji jednoglasno peglaju kradje., zlocine i gluposti koji oni svakodnevno prave, istovremeno blateci sve sto jos me da pusti glasa protiv njih. Uzivaj bote.

  6. Čovek je na priči o Kosovu uzeo dovoljno novca za praunuke, posao za familiju i još mu nije dosta.

  7. Ovo je jedan od propalih politicara koji je unistio Srbiju-ali je sina o trosku drzave poslao u London a sebi dobro napunio dzepove.Samo lustracija za ovakav olos bi zadovoljila gradjane Srbije .

    1. Da, sin mu po Londonu sedi po kafićima sa narkodilerima i ubicama dok ga čuva VBA. A on na priči o Kosovu zaradio samo za brata. Pa još ubio jedinog političara sa Kosova koji je branio Srpski narod i Srpsku državu, Olivera Ivanovića. Samo to nije ovaj čovek, nego tvoj veliki vezir Halil Paša Vučić!

    1. Zaposlio je sina u MSP. Da se muci i zlopati sa diplomatskim pasosem, deviznom platom i privilegijama i bori za Kosmet. Po Briselu, Maroku, Zenevi……avaj!

  8. I drugi sin mu je u diplomatiji,na mrskom Zapadu.Valjda zeli da unisti Zapad iznutra.

  9. Ovaj je bio ministar za KiM kad je Kosovo proglasilo nezavisnost. I šta je uradio povodom toga? Gde je njegova odgovornost, što malo o tome ne priča nego soli pamet drugima. Kad je bio u poziciji uradio je jedno veliko ništa! Demagog na kvadrat.

  10. Ovo se vec davno znalo, Vucic je svjesno lagao Srbe. Dugo je trebalo da se ta istina „upakuje“ i pokaze.

  11. Nije za očekivanje ovolika količina gluposti i kontradiktornosti od jednog univerzitetskog profesora.

  12. Jace je ono Jeremicevo iz 2008
    Ono nas je Zapecatilo
    A ovo Vucicevo je ublazilo greške predhodne vlade
    A ovde ko piše protiv Vucica taj je dobrodošao
    Ko je za Vucica taj nema prava na komentare
    I to vam je Demokratija

  13. Fatko Prizren,
    Citajuci komentare uvudjam da komentari su uglavnom na bazi vredjanja Profesora Samardjica, a ne na bazi drugacijeg razmisljanja.
    Ja ne slazem se sa Profesorom Samardjicem u vezi „Lazne drzave Kosovo“.
    Da potsetim Profesora Samardjica ( mada to on zna ) da Kosovo nije “lazna Drzava”, ona ima svoje granice, zastavu , himnu, ustav i instuticije Kosova gde su zastupljeni I predstavnici i Srpske liste I da je tu “laznu Drzavu” priznala vise od 110 drzava.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.