Slučaj Severne Makedonije može doprineti rastu evroskepticizma u Srbiji: Ko li će i čime nas da ucenjuje?

Protesti u Skoplju zbog francuskog predloga za nastavak pregovora za ulazak u EU mogli bi da rašire nezadovoljstvo u regionu, ocenjuju sagovornici Danasa

Ostavite komentar


  1. Нас већ 35 година уцењују и лажу да би нас сломили

  2. Treba bez ostrascenosti konstatovati vrlo jednostavnu cinjenicu: EU vise ni pod kojim uslovima nece primati nove clanove. Koji ionako nisu i nece biti spremni. Tema je adaktirana za bar oko 30 godina

  3. I Srbija i Makedonija, nikada neće ući u EU. Setite se reči Vilija Vimera izgovorene u maju 2000g. Granica je na Drini, između Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva. Tačka. To je bilo pre pada Slobe.

  4. @Bob Mihajlović,

    Otprilike tako. Jos ako se uzme u obzir ono sto je B.Dzonson izgovorio pre neku nedelju to ima onda priličnu težinu.

  5. Evroskepticizam je već u Srbiji na najvišem nivou. Rat u Ukrajini je samo pojačao sve… Odnos EU prema Kosovu i Metohiji sa Republikom Srpskom.

  6. Ja mislim da je nas evroskepticizam ima
    najveci uticaj na S. Makedoniju.

  7. Dopada mi se ideja Evropske Unije i voleo bih da budemo njihova članica, ali sve ima svoj početak i kraj, pa i Evropska Unija, naročito zbog nedoslednosti sopstvenih principa za mnoga pitanja. Neke evropske države nisu njene članice i u njima se živi bolje nego u EU, a sarađuju sa EU. Mislim da Srbija treba da krene putem tih država i da neće biti problema za nas. U pitanju su Island, Norveška, Švajcarska i Lihtenštajn.

  8. Ko god,i cime god da nas ucenjuju,sami smo krivi vodjenjem totalno nakaradne,gotovo suludo pogresne politike!!!Zar neko misli da ce neko sada posle 35 godina kardinslnih gresaka reci,u redu ajmo sada ispocetka kao da nista nije bilo?!?

  9. Србима не треба неки пример, они осећају свакодневно „доброчинства“ ЕУ у вези признавања КиМ, уцене око увођења санкција Русији, анатемисања СПЦ…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.