"Ovo je sada otvoreni rat mafije protiv građana": Srđan Milivojević o smeni inspektora Milenkovića i Mitića 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Mafijaški režim Aleksandra Vučića se očigledno sveti inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, jer su ovi hrabri policajci otkrivanjem Jovanjice, najveće fabrike za proizvodnju droge u Evropi, presekli jedan od glavnih izvora ilegalnih finansija ove kriminalne vlasti“, kaže za Danas Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke komentarišući smenu dvojice inspektora..

Činjenica da je vrh bezbednosnih službi učestvovao u ovim mafijaškim aktivnostima, kako kaže, dovoljno govori u prilog dokaza da je Jovanjica bila režimski projekat, a ne samo još jedna aktivnost organizovanog kriminala.

„Od kada se bivši predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić 2. oktobra 2021. godine nakon ukidanja pritvora Predragu Koluviji u direktnom obraćanju iz Dubaija uključio u odbranu fabrike za proizvodnju droge na Jovanjici i relativizacijom nađene količine marihuane, čije je vestačenje završeno, jasne su namere i poruke mafije da preko svojih eksponenata u vrhu vlasti neće stati samo na odbrani Koluvije već da nameravaju i da se osvete inspektorima Mitiću i Milenkoviću“, navodi poslanik DS.

Prema njegovim rečima, proteklih meseci akativirani su i drugi portparoli mafije čiji zadatak je bio ne samo relativizacija celog slučaja, već i obračun sa Slobodanom Milenkovićem i Dušanom Mitićem.

„Policijski progon ovih inspektora kome je pridodato i preteće uhođenje od strane bezbednosnih sluzbi i ugrožavanje sigurnosti samo su pokazatelj koliko se režim trudi da oslobodi svoje saradnike u ovom projektu, ali i da ukloni dva ključna svedoka optužnice za Jovanjicu. Javnost i pobunjeni građani sada su jedini čuvari inspektora Milenkovića i Mitića“, poručuje Milivojević..

Dodaje da je važno da zajedno sačuvamo živote ovih ljudi, kako bi u slobodnoj Srbiji dobili sudski epilog jedne od najvećih afera koja bi svuda u svetu bila dovoljno za pad vlade

„Pozivam građane da se masovno okupe ispred Specijalnog suda za organizovani kriminal 6. i 8. septembra kada su zakazana svedočenja inspektora Milana Isakova i Slobodna Milenkovića. Ovo je sada otvoreni rat mafije protiv građana i u njemu možemo pobediti samo ako smo zajedno i solidarni“, poručuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari