SNS 13. novembra kandiduje Vučića za predsednika Srbije? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Na skupštini Srpske napredne stranke najavljenoj za 12. ili 13. novembar, Aleksandar Vučić će biti kandidovan za predsednika Srbije, tvrde mediji. Ovo kao svoje saznanje prenosi portal Direktno.rs blizak SSP-u. Skupština SNS, na kojoj treba da se izabere novo rukovodstvo partije, više puta je dosad odlagana (prethodna je održana u maju 2016) a poslednji put je najavljivana za termin od 21. do 24. oktobra.

Ono što je zanimljivo jeste da verovatno prvi put od osnivanja SNS pre 13 godina, sednici Glavnog odbora stranke, održanoj 18. septembra nije prisustvovao Vučić, koji je taj vikend proveo u Istanbulu, u vili na Bosforu predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana.

U širim političkim krugovima odbacuje se spekulacija se da bi Vučić mogao na ovoj skupštini formalno da podnese ostavku na mesto predsednika stranke, kako bi u izbornu kampanju za drugi mandat na čelu Srbije ušao kao „predsednik svih građana“. Izglednije je da eventualno najavi kako bi on formalno mogao da se povuče sa stranačke funkcije, ukoliko bude ponovo izabran 2022. za predsednika Srbije.

Evo šta je posle sednice GO SNS 18. septembra izjavio Miloš Vučević, potpredsednik SNS.

“Na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS bilo je više predloga da se na predstojećem kongresu, koji će se održati od 21. do 24. oktobra, ne bira predsednik partije, nego da se to uradi na proleće, posle izbora za predsednika Srbije…

Većina članova Glavnog odbora, a pre svega ogromna većina članstva, očekuje da Vučić nastavi da vodi stranku. Mislim da ima i moralnu obavezu da prihvati i kandidaturu za predsednika Republike, da ima moralnu obavezu prema pristojnoj Srbiji, prema svim građanima koji žele Srbiju da vide kao normalnu, pristojnu državu, koja se razvija, napreduje, pobeđuje“, istakao je Vučević.

On je dodao da će se o tome pričati na nekim narednim sednicama stranačkih tela, a da Vučić još nije doneo tu odluku.

„Čućemo svi kakav je stav Vučića o tome. To mora on da kaže“, kazao je Vučević.

„Videćete nova lica u stranci, očekujemo i nove članove Glavnog odbora i Predsedništva, potpredsednike. O tome će odlučivati delegati, a pre toga članovi mesnih i opštinskih odbora“, rekao je tada Vučević, precizirajući da će skupštini SNS prisustvovati 4.000 delegata.

Posle sednice Predsedništva SNS održane 9. oktobra Vučić je saopštio da se zbog zdravstvene situacije i talasa korona pandemije izborna skupština odlaže za 12. ili 13. novembar, i da će biti održana u Beogradskoj areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari