SNS family day 1

Smederevski naprednjaci organizovali su danas druženje u Smederevskoj tvrđavi pod nazivom „Porodični dan“, objavio je danas regionalni portal Podunavlje.info.

Zvanično je razlog okupljanja, proslava rezultata Aleksandra Vučića u Smederevu na nedavnim predsedničkim izborima. Nezvanično… Mnogo je toga, ali da se ne bavimo nagađanjima, navodi Podunavlje.info.

Priča se da je i ranije bilo ovakvih skupova, da ovo nije prvi. No, Smederevci, koji nisu bili ove nedelje oko podneva u Tvrđavi, a nisu ni članovi ili simpatizeri, teško da bi i za ovo i znali da se prethodne sedmice na društvenim mrežama nije pojavila slika bona za skup 14. maja.

Muzika, živa i s razglasa, naravno i miris roštilja, čim se u drevni grad uđe, pa i za mirno nedeljno popodne nesvojstvena gužva u istorijskom zdanju, putniku slučajnom, ne i namerniku, ne ostavljaju dilemu da se nešto događa. Oni koji su tu s nameroм, za bon dobijaju, otkrio nam je jedan od „vlasnika“ istog, sendvič sa vešalicom i pola litre soka.

Osim druženja, kako su nam objasnili prisutni, ovde su se našli zbog rezultata nedavnih izbora, kada je kandidat SNS-a i za petnaestak dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u Smederevu odneo ubedljivu pobedu dobivši više od 60 posto glasova od ukupnog broja izašlih birača u ovom gradu.

Prema konačnim rezultatima RIK-a, za Vučića je u Smederevu glasalo 31.427 birača ili 60,77 odsto, što je po neimenovanom izboru iz redova naprednjaka, odličan rezultat, ali uz napomenu da je postavljeni “domaći zadatak” bio – 42.000 glasova.

“Kao što ste uostalom i sami primetili, evidentan je kontinuirani pad osvojenih glasova (SNS-a u Smederevu) u poslednja tri izborna ciklusa. Na izborima 2014. godine prebacili smo 30.000 glasova, 2016. smo imali oko 700 glasova manje, a na ovim izborima smo, ako računamo i glasove koalicionih partnera, a pre svih SPS-a, koji imaju relativno stabilno glasačko telo od oko 8000 birača, podbacili ne za nekoliko stotina glasova, već mnogo više”, ocenio je sagovornik regionalnog portala Podunavlje.info koji je zahtevao anonimnost iz razumljivih razloga.

U Smederevu je već duže prisutan ozbiljan raskol u ovoj stranci, između struje aktuelnog poverenika, gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović i “starih” naprednjaka, a rasplet se očekuje već tokom meseca. Inače, Gradski odbor SNS-a u Smederevu ne postoji od juna 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari