Da li u "SNS kol centru" u niškom Čairu iz kog propituju građane za koga će glasati rade zaposleni u javnom sektoru, i to "na crno"? 1Sportski cebtar Čair: Foto Niška inicijativa

Narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević zatražila je od inspekcije rada da obavi vanredni inspekcijski nadzor agencije Maks stratedžik, koja je, po nezvaničnim informacijama, u niškom Sportskom centru „Čair“ organizovala kol centar iz kojeg se „anketiraju“ građani za koga će glasati na parlamentarnim izborima 17. decembra.

Prema izveštavanju pojedinih medija, naprednjaci iz tog kol centra navodno „proveravaju“ da li će Nišlije glasati za tu stranku, a „anketari“ su radnici gradskog javnog sektora, koji te „stranačke aktivnosti“ obavljaju u radno vreme.

Poslanica Milošević je predložila inspekciji rada Nišavskog upravnog okruga da pokrene postupak vanrednog inspekcijskog nadzora Maks stratedžika, radi utvrđivanja po kom osnovu je angažovala osobe koje ovih dana „rade“ u SC Čair, da li su one zaposlene kod drugog poslodavca, kao i da li, na koji način i u kom iznosu primaju naknadu za takav rad.

Da li u "SNS kol centru" u niškom Čairu iz kog propituju građane za koga će glasati rade zaposleni u javnom sektoru, i to "na crno"? 2

Da li u "SNS kol centru" u niškom Čairu iz kog propituju građane za koga će glasati rade zaposleni u javnom sektoru, i to "na crno"? 3
Jelena Milošević: foto Zoran Mišić Danas

Milošević je predložila inspekciji da „na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzme mere, a posebno da pokrene prekršajni postupak, shodno odredbama Zakona o radu“.

Ona u prijavi zbog kršenja prava iz radnog odnosa navodi da ima posredna saznanja da osobe koje je angažovala ta agencija „nisu u radnom odnosu, odnosno da rade ‘na crno’’ ili su iz raznih javnih preduzeća, da rade bez ugovora, te da poslove u agenciji obavljaju u radno vreme javnih preduzeća u kojima su zaposleni“.

Dodaje da je u Agenciji za privredne registre navedeno da Maks stratedžik, koji se bavi ispitivanjem javnosti, ima sedište u Beogradu, te da nema nijedan registrovani ogranak van prijavljenog sedišta.

Prema rečima građana, „anketari“ ove agencije masovno zovu građane Niša, postavljajući im pet pitanja, od kojih je jedno da ocene rad Vlade ocenama od jedan do deset.

Poslednje pitanje u „anketi“ glasi: Za koga ćete glasati na izborima 17. decembra?

Sportski centar Čair se do sada nije oglasio, a Danas mu je uputio zahtev za dostavljanje informacija od javnog značaja, kako bi razjasnili po kom osnovu Maks stratedžik i njegovi „anketari“ ovih dana rade u tom prostoru.

Pitanja su prosleđena i agenciji Maks stratedžik, koja takođe nije regovala na ovakve informacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari